Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Maroko virtuvė

♥ TAŽINĖ SU VIŠTIENA IR DARŽOVĖMIS


Tradicinis marokietiškas troškinys su vištiena ir daržovėmis.
[Toliau...]







♦♦♦
♥ MAROKIETIŠKA DUONA SU MANŲ KRUOPOMIS


Kitokia duonelė... Labai paprastai ir greitai pagaminama!
[Toliau...]








♦♦♦
♥ PASTILLA (B'STILLA)- mėsos pyragas


Pastilla (tariama "bastiyya"; Berberų kalboje: Bastela), taip pat bastilla, bisteeya, b'stilla arba bstilla) yra tradicinis marokietiškas patiekalas - mėsos pyragas.
[Toliau...]




♦♦♦
♥ KEPTA SKUMBRĖ (marinuota chermoula marinate)


Be galo paprasta ir skanu. [Toliau...]








♦♦♦
♥ Marokietiškas HARISSA pagardas

Naudokite Harissą gaminant arba tiesiog pasiūlykite jos šalia patiekalo.
[Toliau...]


♦♦♦
♥ KA'AK - Sausainukai su sezamo, pankolio ir anyžiaus sėklomis


Svaiginantys, kvepiantys rytietišku aromatu sausainukai.
Lengvai pagaminami ir greitai iškepami. Tereikės pusvalandžio jiems paruošti.
[Toliau...]





♦♦♦
♥ KAHRMUS-keptų baklažanų salotos

Moroccan Eggplant (Aubergine) Puree Salad - Kahrmus
Šios salotos gaminamos kepant baklažanus alyvuogių aliejuje su česnaku ir prieskoniais.
[Toliau...]









♦♦♦

♥ TAŽINĖ SU VIŠTIENA IR ALYVUOGĖMIS


Kitoks tažinės variantas. Šį kartą su vištiena ir alyvuogėmis. 








♦♦♦
♥ MAAKOUDA - marokietiški bulvių blyneliai

Paprastai, bet neprasti blyneliai. Greitai ir lengvai pagaminami.
[Toliau...]


♦♦♦
♥ DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA

Nesudėtingai pagaminami pietūs, troškinti moliniame puode.
[Toliau...]


♦♦♦
♥ ZAALOUK - marokietiškos keptų baklažanų 
ir pomidorų salotos

Moroccan Zaalouk Recipe - Eggplant and Tomato Cooked Salad
Tai skanios baklažanų, pomidorų, česnako salotos, keptos su prieskoniais alyvuogių aliejuje. Dažnas priedas prie daugelio patiekalų, patiekiamas kaip padažas su traškia duona.
[Toliau...]








♦♦♦
♥ KEPTA ŽUVIS [marinuota chermoula padaže]


Labai paprastai ir greitai gaminamas patiekalas. 
[Toliau...]








♦♦♦
♥ TAHINI pasta

Sesame Tahini
Labai paprastai gaminamas tradicinis TAHINI pastos gaminimo receptas.
[Toliau...]










♦♦♦
♥ HARCHA - plokšti duonelė su manų kruopomis

Harcha (arba harsha [tariama: harša]) duona kepama keptuvėje ir gali būti pašildoma orkaitėje. Savo tekstūra ir skoniu panaši į kukurūzų duoną.
[Toliau...]


♦♦♦
♥ KHOBZ - kasdienė marokietiška duona


Paprastai ir greitai pagaminama, tačiau reikalauja šiek tiek laiko ją kildinant.






♦♦♦
♥ CHERMOULA - marokietiškas marinatas žuviai ir mėsai


Šis pikantiškas padažas - marokietiškas marinadas. Gaminamas iš smulkintos šviežios kalendros, česnako, prieskonių, citrinos sulčių ir aliejaus. Paprastai naudojamas ruošiant žuvies patiekalus. Kiti, kaip ir aš, taip pat naudoja vištienos marinavimui.




♦♦♦

♥ JAUTIENA SU DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS (slyvomis)


Tai tradicinis marokietiškas patiekalas. Tinkantis tiek paprastai šeimyninės aplinkos vakarienei, tiek ypatingos šventės proga. Jis skanus ir lengvai pagaminamas.
[Toliau...]



♦♦♦
♥ HARIRA - tradicinė marokietiška sriuba


Ši sriuba yra mėgstamiausia Maroke. Ji skani, tiršta ir aromatinga, gaminama su pomidorais, avinžirniais ir lęšiais, paskaninama imbieru, pipirais ir cinamonu bei dideliu šviežios kalendros, petražolės, saliero ir svogūno kiekiu. Paprastai verdama greitpuodyje.
[Toliau...]




♦♦♦

    No comments:

    Sticky

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...