♥ TAŽINĖ SU VIŠTIENA IR DARŽOVĖMIS
Tradicinis marokietiškas troškinys su vištiena ir daržovėmis.
[Toliau...]
Kitokia duonelė... Labai paprastai ir greitai pagaminama!
[Toliau...]
Pastilla (tariama "bastiyya"; Berberų kalboje: Bastela), taip pat bastilla, bisteeya, b'stilla arba bstilla) yra tradicinis marokietiškas patiekalas - mėsos pyragas.
[Toliau...]
Be galo paprasta ir skanu. [Toliau...]
Tradicinis marokietiškas troškinys su vištiena ir daržovėmis.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ MAROKIETIŠKA DUONA SU MANŲ KRUOPOMISKitokia duonelė... Labai paprastai ir greitai pagaminama!
[Toliau...]
♦♦♦
♥ PASTILLA (B'STILLA)- mėsos pyragasPastilla (tariama "bastiyya"; Berberų kalboje: Bastela), taip pat bastilla, bisteeya, b'stilla arba bstilla) yra tradicinis marokietiškas patiekalas - mėsos pyragas.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ KEPTA SKUMBRĖ (marinuota chermoula marinate)Be galo paprasta ir skanu. [Toliau...]
♦♦♦
♥ Marokietiškas HARISSA pagardas
Naudokite Harissą gaminant arba tiesiog pasiūlykite jos šalia patiekalo.
[Toliau...]
Svaiginantys, kvepiantys rytietišku aromatu sausainukai.
Naudokite Harissą gaminant arba tiesiog pasiūlykite jos šalia patiekalo.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ KA'AK - Sausainukai su sezamo, pankolio ir anyžiaus sėklomisSvaiginantys, kvepiantys rytietišku aromatu sausainukai.
Lengvai pagaminami ir greitai iškepami. Tereikės pusvalandžio jiems paruošti.
[Toliau...]
Šios salotos gaminamos kepant baklažanus alyvuogių aliejuje su česnaku ir prieskoniais.
[Toliau...]
[Toliau...]
Nesudėtingai pagaminami pietūs, troškinti moliniame puode.
[Toliau...]
ir pomidorų salotos
Tai skanios baklažanų, pomidorų, česnako salotos, keptos su prieskoniais alyvuogių aliejuje. Dažnas priedas prie daugelio patiekalų, patiekiamas kaip padažas su traškia duona.
[Toliau...]
Labai paprastai ir greitai gaminamas patiekalas.
[Toliau...]
Labai paprastai gaminamas tradicinis TAHINI pastos gaminimo receptas.
[Toliau...]
Harcha (arba harsha [tariama: harša]) duona kepama keptuvėje ir gali būti pašildoma orkaitėje. Savo tekstūra ir skoniu panaši į kukurūzų duoną.
[Toliau...]
Paprastai ir greitai pagaminama, tačiau reikalauja šiek tiek laiko ją kildinant.
♥ JAUTIENA SU DŽIOVINTAIS ABRIKOSAIS (slyvomis)
Tai tradicinis marokietiškas patiekalas. Tinkantis tiek paprastai šeimyninės aplinkos vakarienei, tiek ypatingos šventės proga. Jis skanus ir lengvai pagaminamas.
[Toliau...]
♥ HARIRA - tradicinė marokietiška sriuba
Ši sriuba yra mėgstamiausia Maroke. Ji skani, tiršta ir aromatinga, gaminama su pomidorais, avinžirniais ir lęšiais, paskaninama imbieru, pipirais ir cinamonu bei dideliu šviežios kalendros, petražolės, saliero ir svogūno kiekiu. Paprastai verdama greitpuodyje.
[Toliau...]
[Toliau...]
♦♦♦
♥ KAHRMUS-keptų baklažanų salotosŠios salotos gaminamos kepant baklažanus alyvuogių aliejuje su česnaku ir prieskoniais.
[Toliau...]
♦♦♦
♦♦♦
♥ MAAKOUDA - marokietiški bulvių blyneliai
Paprastai, bet neprasti blyneliai. Greitai ir lengvai pagaminami.[Toliau...]
♦♦♦
♥ DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENANesudėtingai pagaminami pietūs, troškinti moliniame puode.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ ZAALOUK - marokietiškos keptų baklažanų ir pomidorų salotos
Tai skanios baklažanų, pomidorų, česnako salotos, keptos su prieskoniais alyvuogių aliejuje. Dažnas priedas prie daugelio patiekalų, patiekiamas kaip padažas su traškia duona.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ KEPTA ŽUVIS [marinuota chermoula padaže]Labai paprastai ir greitai gaminamas patiekalas.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ TAHINI pastaLabai paprastai gaminamas tradicinis TAHINI pastos gaminimo receptas.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ HARCHA - plokšti duonelė su manų kruopomisHarcha (arba harsha [tariama: harša]) duona kepama keptuvėje ir gali būti pašildoma orkaitėje. Savo tekstūra ir skoniu panaši į kukurūzų duoną.
[Toliau...]
♦♦♦
♥ KHOBZ - kasdienė marokietiška duonaPaprastai ir greitai pagaminama, tačiau reikalauja šiek tiek laiko ją kildinant.
♦♦♦
♥ CHERMOULA - marokietiškas marinatas žuviai ir mėsai
Šis pikantiškas padažas - marokietiškas marinadas. Gaminamas iš smulkintos šviežios kalendros, česnako, prieskonių, citrinos sulčių ir aliejaus. Paprastai naudojamas ruošiant žuvies patiekalus. Kiti, kaip ir aš, taip pat naudoja vištienos marinavimui.
Šis pikantiškas padažas - marokietiškas marinadas. Gaminamas iš smulkintos šviežios kalendros, česnako, prieskonių, citrinos sulčių ir aliejaus. Paprastai naudojamas ruošiant žuvies patiekalus. Kiti, kaip ir aš, taip pat naudoja vištienos marinavimui.
♦♦♦
Tai tradicinis marokietiškas patiekalas. Tinkantis tiek paprastai šeimyninės aplinkos vakarienei, tiek ypatingos šventės proga. Jis skanus ir lengvai pagaminamas.
[Toliau...]
♦♦♦
Ši sriuba yra mėgstamiausia Maroke. Ji skani, tiršta ir aromatinga, gaminama su pomidorais, avinžirniais ir lęšiais, paskaninama imbieru, pipirais ir cinamonu bei dideliu šviežios kalendros, petražolės, saliero ir svogūno kiekiu. Paprastai verdama greitpuodyje.
[Toliau...]
♦♦♦
No comments:
Post a Comment