Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/25

Marokietiškas marinatas CHERMOULA (žuviai ir mėsai)



Galima paderinti prieskonius, padarant marinadą švelnesnį arba aštresnį. Toliau aprašomas klasikinis variantas. Jis labai paprastas ir greitai pagaminamas, naudojant šviežią kalendrą. Taigi...

Marinado kiekio pakanka 2 kg žuvies:
  • 1 didelio ryšulėlio smulkiai supjaustytos šviežios kalendros,
  • 4 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako,
  • 2 valg.š. paprikos miltelių,
  • 1 valg.š. kmyno,
  • 1 arbat.š. ar daugiau druskos,
  • 1 arbat.š. imbiero miltelių (nebūtina),
  • 1/2 arbat.š. kajeno pipirų (nebūtina),
  • 1/4 arbat.š. sutrupinto šafrano plaukelių,
  • 3 valg.š. augalinio aliejaus,
  • 1 mažos citrinos sultys. 

Paprasčiausiai dubenėlyje reikia sumaišyti visus ingredientus ir chermoula paruošta.

Kai marinuojama žuvis ar vištiena, galima papildomai įpilti šiek tiek aliejaus arba šaukštą ar du vandens, marinatui suskystinti bei lengvesniam jo paskirstymui ant žuvies. Tačiau, marinatas paliekamas tirštas, jei naudojamas kaip įdaras, keptai žuviai. Skanaus!


Linkėjimai, Krista. 


Pagal , About.com Guide

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...