Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/08

Cepelinai su mėsa


Po neseniai vykusio "Cepelinų baliaus" užšaldžiau tuomet likusių, nepanaudotų virtų ir tarkuotų bulvių masės. Nuo vakarykščių pietų - likusio faršo. Taigi, kodėl nepasigaminus cepelinų!
  • Virtų su lūpenomis bulvių (1/4), 
  • Šviežių tarkuotų bulvių (3/4), 
  • Bulvių krakmolo, 
  • Druskos, 
  • Citrinos rūgštelės arba vitamino C, 
  • Bet kokio faršo, 
  • Kubelis ar 2 mėgstamo skonio buljono, 
  • Poros galvų svogūno, 
  • Grietinės arba graikiško stiliaus jogurto.

Išverdame bulvių su lūpenomis, jas nulupame ir sumalame arba sugrūdame blenderio pagalba. Nulupame šviežių bulvių, nuplauname ir sutarkuojame elektrine bulvių tarkavimo mašina. Virtas ir tarkuotas bulves sumaišome kartu. Įdedame krakmolo, truputį druskos, citrinos rūgštelės arba tiesiog šviežios citrinos sulčių.

Pasiruošiame faršą: į maltą mėsytę dedame smulkinto svogūno, druskos, pipirų, petražolių, maltos raudonosios paprikos arba kitokių mėgstamų prieskonių.

Formuojame cepelinus: imame gumulėlį bulvių masės, jį išplojame delne, į viduriuką dedame šiek tiek faršo. Suspaudžiame bulvių masės kraštus ir drėgnomis rankomis suformuojame norimo dydžio cepeliną. Tokiu būdu formuojant, sunaudojame visą turimą bulvių masę.

Užverdame puodą su vandeniu. Įberiame truputį druskos, tuomet į verdantį vandenį atsargiai sudedame cepelinus. Priklausomai nuo dydžio, verdame 20-30 minučių arba kol cepelinai išplaukia į puodo viršų. Galima tiesiog ištraukti vieną cepeliną ir perpjovus jį pusiau patikrinti ar mėsa išvirusi. 

Gaminame padažą: susmulkiname svogūną, apkepiname jį svieste arba aliejuje, įdedame buljono, jį gerai ištriname. Nukėlę keptuvę nuo ugnies, įmaišome grietinę arba jogurtą. 

Laikas cepelinams keliauti ant lekštės ir būti sudorotiems su skaniu padažiuku! Skanaus!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...