Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/27

Azerbaidžanietiška Pachlava


Kažkada radau šio rytietiško garduolio receptą ir jau kurį laiką knieti jį pasigaminti...  Aišku teks šiek tiek pasiterlioti, bet rezultatu būsite patenkinti!

Tešlai: 
  • 3,5 stiklinės miltų, 
  • 200 gr sviesto, 
  • 1 stiklinės grietinėlės,
  • 3 kiaušinių, 
  • 20 gr mielių.
Pertepimui: 
  • 600-800 gr graikinių riešutų,
  • 600 gr cukraus, 
  • 3 v.š. maltos kalendros, 
  • 1 a.š. maltų gvazdikėlių.
Perliejimui:
  • medus, 
  • sviestas, 
  • kiaušinis,
  • šafranas (suteikiantis gražią spalvą).

Tešla minkoma įprastai: miltai sumaišomi su išlydytu sviestu. Kiaušiniai išplakami su plakikliu, supilamos mielės. 

Tešla kildinama, kol iškyla. Iš jos suformuojama dvylika kiaušinukų. Iš jų kočiojama dvylika paplotėlių. Jie turi būti tokie ploni ir permatomi, tarsi popieriaus lapas. 

Patariama įsigyti 25x15 centimetrų matmenų medinę lentelę, kuri taps forma paplotėliui. 

Kiekvieną paplotėlį aptepti lydytu sviestu. Iš pradžių aptepama viena pusė, lakštas užvyniojamas ant kočėlo, guldomas į skardą, o tada apliejama antra pusė. 

Maždaug dviejų centimetrų sluoksniu uždėti maltų riešutų (tinkamai susmulkinti riešutai neturi virsti miltais, bet ir nebūti per daug rupūs), cukraus, prieskonių mišinį. 

Įdaru sluoksniuojama visi dvylika sluoksnių.

Gautas pyragas supjaustomas rombais, į kiekvieną gabalėlį įspaudžiama po migdolo riešutą. Viršus aptepamas kiaušinio trynio ir šafrano plakiniu.

Pyragas kepamas 180 laipsnių karščio orkaitėje. Iškepa greitai. Tinkamai iškeptas pyragas būna išsipūtęs ir drėgnas.

Prieš baigiant kepti, pyragą reikia aptepti medaus ir sviesto (santykiu 1:3) lydiniu. Jei medaus imamas 1 šaukštas, tai sviesto — 3. Šia mase aplieti kepinio viršų ir kepti dar maždaug 8 minutes. Medus ir sviestas įsiskverbia į kepinį ir suteikia gražų blizgesį. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

Receptas skolintas iš skrastas.lt

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...