Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/16

Duonelė su alyvuogėmis

  • 7 gr sausų mielių,
  • Šiek tiek pieno (mielėms aktyvuoti),
  • Truputis druskos,
  • Šiek tiek cukraus,
  • 500 gr ar daugiau miltų,
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus,
  • Stiklinė šilto vandens,
  • Keletas alyvuogių.

Pirmiausia, aktyvuojame mieles: į šiltą pieną suberiame sausas mieles ir jas gerai išmaišę, paliekame 5 minutėms pastovėti.

Į didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame alyvuogių aliejų ir aktyvuotas mieles. Sudedame smulkintas alyvuoges. Reikalui esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir paliekame pailsėti 5 minutėms.

Formuojame norimo dydžio paplotėlius ar kitokios formos duonelę ir užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.

Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!




Linkėjimai, Krista.

2 comments:

Anonymous said...

o kur dingo pieno pylimo i mieles etapas ?

K.PM said...

Ačiū už pastebėjimą! Klaida ištaisyta.

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...