Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/16

Tažinė (-as) su vištiena ir daržovėmis


  • Vištiena,
  • Keletas bulvių,
  • Kelios morkos,
  • Didelis svogūnas, 
  • Keli pomidorai,
  • Saldusis pipiras,
  • Saldžioji bulvė (batatas nebūtinai),
  • Keli saliero lapkočiai,
  • Poras,
  • Alyvuogių aliejus,
  • Druska ir pipirai,
  • Ciberžolė (kurkuma),
  • Truputis šviežios petražolės ir kalendros,
  • Šiek tiek vandens.

Moliniame puode įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame pusžiedžiais smulkintą svogūną ir tik tada - vištieną. Apibarstome druska, pipirais, ciberžole ir smulkintomis petražolėmis bei kalendra. Truputėlį patroškiname, kol mėsa pabąla.

Laikas daržovėms: pirmiausia sudedamos smulkintos morkos, bulvės, salieras, skiltelėmis pjaustyti pomidorai. Nepamirštama paprieskoniuoti. Galiausiai žiedais pjaustytas poras ir saldusis pipiras. Viskas dar kartą apibarstoma smulkintomis petražolėmis ir kalendra. Įpilama šiek tiek vandens ir paliekama ant mažos ugnies troškintis, kol mėsa ir daržovės suminkštėja.
P.S. Maroke ji valgoma mirkant duonos gabalėlį į susidariusį sultinį, nenaudojant stalo įrankių. Sakoma, taip valgant, tažinė yra skaniausia. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...