- 7 gr sausų mielių,
- Šiek tiek pieno (mielėms aktyvuoti),
- Truputis druskos,
- Šiek tiek cukraus,
- 500 gr ar daugiau miltų,
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus,
- Stiklinė šilto vandens,
- Keletas alyvuogių.
Pirmiausia, aktyvuojame mieles: į šiltą pieną suberiame sausas mieles ir jas gerai išmaišę, paliekame 5 minutėms pastovėti.
Į didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame alyvuogių aliejų ir aktyvuotas mieles. Sudedame smulkintas alyvuoges. Reikalui esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir paliekame pailsėti 5 minutėms.
Formuojame norimo dydžio paplotėlius ar kitokios formos duonelę ir užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.
Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!
Į didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame alyvuogių aliejų ir aktyvuotas mieles. Sudedame smulkintas alyvuoges. Reikalui esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir paliekame pailsėti 5 minutėms.
Formuojame norimo dydžio paplotėlius ar kitokios formos duonelę ir užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.
Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
2 comments:
o kur dingo pieno pylimo i mieles etapas ?
Ačiū už pastebėjimą! Klaida ištaisyta.
Post a Comment