- 7 gr sausų mielių,
 - Šiek tiek šilto pieno ar vandens (mielėms aktyvuoti),
 - 2 a.š. druskos,
 - 3 a.š. cukraus,
 - 500 gr ar daugiau miltų,
 - 50 gr aguonų,
 - 50 gr linų sėmenų,
 - 2 v.š. augalinio aliejaus,
 - 200-250 ml šilto vandens.
 
Pirmiausia, aktyvuojame mieles: į šiltą vandenį suberiame sausas mieles ir jas gerai išmaišę, paliekame 5 minutėms pastovėti.
Į
 didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame augalinį 
aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberiame sėmenis ir aguonas. Reikalui 
esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir
 paliekame pailsėti 5 minutėms.
Formuojame
 norimo dydžio paplotėlius, kepalėlius ar kitokios formos duonelę ir 
užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.
Įkaitiname
 orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kiekvieną kepalėlį kepti apie 25
 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.


No comments:
Post a Comment