Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/23

Duonutė su aguonomis ir linų sėmenimis

  • 7 gr sausų mielių,
  • Šiek tiek šilto pieno ar vandens (mielėms aktyvuoti),
  • 2 a.š. druskos,
  • 3 a.š. cukraus,
  • 500 gr ar daugiau miltų,
  • 50 gr aguonų,
  • 50 gr linų sėmenų,
  • 2 v.š. augalinio aliejaus,
  • 200-250 ml šilto vandens.

Pirmiausia, aktyvuojame mieles: į šiltą vandenį suberiame sausas mieles ir jas gerai išmaišę, paliekame 5 minutėms pastovėti.

Į didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame augalinį aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberiame sėmenis ir aguonas. Reikalui esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir paliekame pailsėti 5 minutėms.

Formuojame norimo dydžio paplotėlius, kepalėlius ar kitokios formos duonelę ir užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.

Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kiekvieną kepalėlį kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...