Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/25

Raudona duona su saldžiosiomis paprikomis


Tai kitokio skonio ir išvaizdos duona. Kai pirmą kartą teko jos paragauti, nustebino neįprastas skonis ir raudona jos spalva. Jai pagaminti reikės šiek tiek laiko, bet rezultatas to vertas!
  • 1-1 1/2 šviežios raudonosios paprikos,
  • 200-250 ml vandens,
  • 40 gr saulėgrąžų aliejaus,
  • 1 a.š. druskos,
  • 2 a.š. maltos paprikos miltelių,
  • 50 gr sviesto,
  • 650 gr miltų,
  • 10 gr sausų mielių.

Pirmiausia nuplauti ir išvalyti raudonuosius pipirus (paprikas). Tuomet supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Į puodą įpilę 200-250 ml vandens, sudėti smulkintas paprikas, truputį patroškinti, kol jos taps minkštos. Galima tai padaryti ir mikrobangėje.

Suminkštėjusius pipirus sutrinti blenderiu ir palikti ataušti.

Dideliame dubenyje persijoti miltus, įberti druskos, mielių ir maltos paprikos miltelių. Taip pat sudėti pipirų piurė ir sviestą. Užminkyti tešlą, kuri neturi būti kieta. Minkyti, kol ji tampa elastiška ir vienalytė.

Palikti šiltoje, be skersvėjų vietoje 1 valandai. Tešlos turi padaugėti apie du kartus. Praėjus valandai, tešlą truputį paminkyti ir formuoti pailgą kepaliuką. Jį dėti ant šiek tiek riebalais patepto kepimo popieriaus ir užkloti švariu rankšluoščiu. Palikti dar 15-20 minučių pakilti. O tuomet, laikas duoną pašauti į įkaitintą iki 220 laipsnių orkaitę ir kepti 35 minutes. Mėgaukitės! 


Linkėjimai, Krista.
Paprika Onion Bread Recip

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...