Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/28

Filo tešla


Filo tešla yra ideali gaminant pikantiško skonio pyragėlius, graikų stiliaus sūrio pyragus, indiškas samosas ir įvairiausius suktinukus. 

Paprastai yra sluoksniuojama ir traškumui išlaikyti, kiekvienas sluoksnelis aptepamas tirpintu sviestu.


Geriausia Filo tešlos nusipirkti jau gatavos, užšaldytos. Kadangi pasigaminti jos yra gana sudėtinga. Šis procesas reikalauja ne tik daug laiko bei kantrybės, bet ir įgūdžių. Reikės nemažai pastangų, kol bus galima spręsti apie teisingą tešlos konsistenciją ir daugybės bandymų ją tempiant, bet nesulaužant.
  • 115 gr miltų,
  • Žiūpsnelis druskos,
  • Vanduo,
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus.

Kartu persijoti miltus ir druską į didelį dubenį. Palaipsniui pilti vandenį ir maišyti rankomis, kol gaunama kietoka tešla.

Rankas sutepti trupučiu alyvuogių aliejaus, minkyti tešlą ant lygaus pagrindo, palaipsniui sunaudojant visą reikalingą aliejų, kol tešla tampa vienalytė ir elastiška.

Tešlą apvolioti šiek tiek aliejaus, dėti į dubenį, užkloti drėgnu rankšluoščiu ir palikti pastovėti šiltoje vietoje bent porą valandų, kad tešla pailsėtų.

Vėliau tešlą padalinti į 12 lygių dalių ir kiekvieną kočioti į 0.5 cm storumo lakštą ant šiek tiek pamiltuoto lygaus paviršiaus.

Užkloti švariu rankšluoščiu ir vėl palikti pailsėti apie 10 minučių.

Tuomet ant paviršiaus dėti švarų, lygų rankšluostį ir jo pagalba perkelti po vieną visus iškočiotus lakštus.

Laikas naudoti rankas. Delnus dėti po rankšluosčiu su tešla ir palengva tempti krumplių pagalba, pastoviai sukiojant rankšluostį, kol tešla yar pakankamai ištempta ir plona, kaip popierius (apytiksliai 30 cm x 30 cm kvadratas).

Tuos pačius veiksmus kartojame su visais likusiais lakštais.

Sėkmės!


Linkėjimai, Krista.

Foto: big fat cook

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...