Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/19

Migdolų aliejus


Migdolai yra turtingas aliejaus šaltinis. Juose yra apie 44% aliejų, iš kurių 62% yra mononesočiųjų oleino rūgščių (29% omega-9 riebalų rūgščių), linoleno rūgštis (polinesočiųjų omega-6 riebalų rūgščių), o 9% sočiųjų riebalų rūgščių. 

Saldžiųjų migdolų aliejus gaunamas iš džiovintų saldžiųjų migdolų branduolio. Aliejus būna spaudžiamas arba iš švelniųjų, arba iš karčiųjų migdolų, turi silpną kvapą ir riešutų skonio. 

Beveik netirpsta alkoholyje, bet lengvai tirpsta chloroforme ir eteryje. 

Maistinė vertė 100 g:

Energija 2408 kJ (576 kcal)
Angliavandeniai 21,7
  • Krakmolas 0,74
  • Cukrus 3,89
  • Laktozė 0,0
  • Maistinės skaidulos 12,2
Riebalai 49,42
  • Sočiųjų 3,73
Baltymų 21,22
Vandens 4,7
Vitaminas A 1 TV
  • Beta-karotino - 1 mikrogramas (0%)
  • Liuteino ir zeaksantino - 1 mikrogramas
Tiaminas (vit. B1) 0,211 mg (18%)
Riboflavinas (vit. B2) 1,014 mg (85%)
Niacinas (vit. B3) 3,385 mg (23%)
Pantoteno rūgštis (vitaminas B5) 0,469 mg (9%)
Vitaminas B6 - 0,143 mg (11%)
Folio rūgšties druskos (vit. B9) 50 mikrogramai (13%)
Cholinas 52,1 mg (11%)
Vitaminas E 26,2 mg (175%)
Vitaminas K 0,0 mikrogramai (0%)
Kalcio 264 mg (26%)
Geležies 3,72 mg (29%)
Magnio - 268 mg(75%)
Mangano 2,285 mg (109%)
Fosforas 484 mg (69%)
Kalio 705 mg (15%)
Natrio - 1 mg (0%)
Cinko - 3.08 mg (32%)

Labai gerai minkština odą, todėl buvo tradiciškai naudojamas tepti odą, masažo seanso metu.

Migdolų aliejus taip pat gali būti naudojamas kaip tam tikrų pučiamųjų instrumentų medienos kondicionierius, pavyzdžiui, obojui ir klarnetui.

Linkėjimai, Krista.
Šaltinis: en.wikipedia.org

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...