Paprasta, greitai ir lengvai pagaminama naan duona, pagardinta česnaku ir šviežia kalendra.
Tešla:
- 250 gr miltų,
 - 2 a.š. cukraus,
 - 1/2 a.š. druskos,
 - 1/2 a.š. kepimo miltelių,
 - 110-130 ml pieno,
 - 2 v.š. augalinio aliejaus,
 - 1 a.š. tirpinto sviesto,
 - Juodgrūdės (nigella), aguonų ar sezamo sėklyčių, arba smulkinto česnako ir šviežios kalendros.
 
- Ruošiame tešlą: į didelį dubenį persijojame miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
 - Atskirame inde kartu sumaišyti pieną ir aliejų. Tuomet miltų viduryje padaryti duobutę, į ją supilti pieno-aliejaus mišinį. Palengva maišyti kartu, vis paimant miltų nuo duobutės kraštų, kol gaunasi elastinga ir minkšta tešla. Dar reikėtų gerai paminkyti apie 8-10 minučių, vis pridedant truputėlį miltų, jei tešla šiek tiek limpa prie rankų.
 - Tešlą dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti šiltoje vietoje 10-15 minučių. Suformuoti 5 kamuoliukus.
 - Įkaitinti orkaitę, nustačius grilio režimą ant vidutinio karštumo ir pakaitinti kepimo skardą.
 - Kočioti tešlos kamuoliukus, padarant pakankamai plonus, idealiausia būtų lašo arba ašaros formos, tačiau nebūtina, tai tik grožio reikalas. Blynus pabarstyti pasirinktais priedais, juos dar pakočioti, įspaudžiant viską į tešlą.
 - Dėti po vieną ant karštos skardos ir kišti į orkaitę tik 1-2 minutėms, arba kol lengvai paruduoja. Tada kiekvieną patepti tirpintu sviestu ir patiekti netrukus dar karštus. Mėgaukitės!
 
Linkėjimai, Krista.
Foto: bbcgoodfood.com
No comments:
Post a Comment