Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/10

Bananinis sviestas



Kažkas negirdėto, tiesa? Šis bananinis sviestas yra mažiau kaloringas, nes yra pakankamai saldus, kad net nereikia dėti papildomai cukraus, o taip pat yra švelnios konsistencijos, todėl labai lengvai tepamas ir gali būti panaudojamas daug kur, lygiai taip pat, kaip naudotumėte paprastą riešutinį tepamą sviestą (sumuštiniams, pagardams, ant ledų, su blyneliais ar tiesiog vieną kabinant šaukštu).

2-4 valg.š. riešutinio tepamo sviesto
(žemės, migdolų, graikinių ar makadamijų sviestas)
1 vidutinio dydžio bananas (apie 80 gr)
Truputėlis cinamono

  1. Į virtuvės kombaino indą sudėti visus ingredientus ir trinti, kol masė tampa vienalytė ir elastiška.
  2. Geriausia, prieš mėgaujantis gardumynu, jį palaikyti bent porą valandų šaldytuve, tuomet masė truputį sutirštėja, įgauna tikrojo skonio ir kvapo.
  3. Nesunaudotas sviestas puikiausiai gali būti laikomas šaldytuve, uždarame indelyje.

Kitą kartą pamėginkite naudoti iš vakaro užšąldytus bananus. Gausis skanūs bananiniai-riešutiniai ledai. 

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...