Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/10

Šokoladinių ryžių dribsnių trapučiai



Labai greitai ir lengvai pagaminamas saldumynas-gardumynas, nereikalaujantis daug išlaidų ir pastangų. Labai tinkamas gaminant su vaikais, taip pat taupantis laiką, nes nereikia kepti.
150 gr sausų ryžių dribsnių
3-5 valg.š. riešutinio tepamo sviesto
3 valg.š. medaus
2 valg.š. kokosinio sviesto (nebūtina)
50 gr kepintų žemės riešutų
Šiek tiek šokolado ir riešutų papuošti

  1. Nedideliame puode sumaišyti kartu riešutinį sviestą, medų ir kokosinį sviestą (jei naudojamas). Statyti ant mažos/vidutinės ugnies ir kaitinti, kol masė tampa vienalytė, tąsi ir ima burbuliuoti.
  2. Į didelį dubenį suberti ryžių dribsnius ir kepintus smulkintus riešutus, juos užpilti tąsia mase ir labai gerai išmaišyti, kad viskas pasidengtų mišiniu.
  3. Kvadratinę, geriausia stiklinę, formą iškloti sviestiniu popieriumi ir ant jos išdėti "suklijuotus" ryžius. Sulyginti paviršių ir virtuviniu plaktuvu suspausti, kad viskas tarpusavyje užtikrintai suliptų. 
  4. Uždengti kitu sviestinio popieriumi ir dėti bent valandai į šaldytuvą atvėsti.
  5. Išėmus iš šaldytuvo, ištraukti iš formos ir supjaustyti vienodais kvadratėliais ar rombeliais.
  6. Ištirpinti šiek tiek šokolado ir juo aplieti gardumyną, galima apibarstyti kpintais migdolų dribsniais. Nors saldumynas ir taip skanus, be jokių papildomų priedų.


Kitą kartą galima pamėginti riešutus pakeisti džiovintais vaisiais ar uogomis.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...