Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/10

Kokosinis sviestas



Ištikus eilinei užkandžiavimo saldumynais "krizei", radau begalę desertų (ir ne tik) receptų, reikalaujančių kokosinio sviesto, apie kurį net girdėjusi nebuvau. Pamaniau, egzotika... ir iš kur dabar gauti to "stebuklingojo" sviesto? Ogi, pasirodo, kad šio sviesto galima labai lengvai pasigaminti namie, tereikia kokoso drožlių!

1 (350 ml) stiklainėliui:
300 gr nesaldintų kokoso drožlių
1 valg.š. kokoso aliejaus (gali neprireikti)

  1. Į virtuvės kombaino indą supilti kokoso drožles ir trinti apie 10 minučių.
  2. Praėjus pusei laiko, masė ima keistis. Reikia kartas nuo karto nuvalyti kombaino indo sieneles. 
  3. Dar nesibaigus 10 minučių, viskas susimušė į vieną minkštą masę, bet man norėjosi labiau kreminės konsistencijos,  todėl įdėjau 1 valg.š. kokoso aliejaus. O tada masė tapo vienalytė ir elastiška. Paprasčiau ir būti negali...



Laikui bėgant kokosinis sviestas ims kietėti, tačiau tai jo skonio nekeičia. Tiesiog pašildykite jį karštame vandenyje arba labai trumpai mikrobangėje, jis tikrai suminkštės.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...