Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/02

Menkės troškinys su daržovėmis





Greitai pagaminamas, sveikas ir tikrai skanus troškinys su žuvim ir daržovėmis.
4 asmenims:
    500 gr menkės filė (arba kitokios žuvies)
    Šlakelis sojos padažo
    Pusės citrinos sultys
    Malto imbiero ir ciberžolės (kurkumos)
    1 svogūnas
    2 didelės bulvės
    3 vidutinio dydžio morkos
    1 skardinė konservuotų žirnelių ir/arba konservuotų kukurūzų
    Truputis aliejaus
    Druska ir pipirai pagal skonį
    Džiovintų ar šviežių petražolių (krapiukų)
    Šiek tiek grietinės arba tiršto natūralaus jogurto

    1. Žuvį nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais. Sudėjus į dubenį apibarstyti prieskoniais bei žolelėmis, apšlakstyti sojos padažu ir šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Gerai išmaišius, palikti bent 30 minučių pasimarinuoti.
    2. Svogūną, morkas ir bulves nulupti, nuplauti ir supjaustyti didesniais kubeliais. Atidėti šalin.
    3. Įkaitinti gilią, troškinimui skirtą, keptuvę. Įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti smulkintą svogūną ir truputį apkepti.
    4. Tuomet dėti morkas ir bulves, viską gerai išmaišius kepinti ant vidutinės ugnies, kol morkos ir bulvės vos vos suminkštėja. Suberti nusunktus žirnelius (kukurūzus), išmaišyti.
    5. Laikas sudėti marinuotus žuvies gabaliukus, apibarstyti prieskoniais, išmaišyti ir uždengus dangčiu palikti pasitroškinti apie 15-20 minučių, kol žuvis pabąla ir daržovės suminkštėja. 
    6. Patiekti lėkštėje su šaukštu grietinės ar jogurto ant viršaus ir pabarsčius petražolėmis ar krapiukais.

    No comments:

    Sticky

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...