Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/01

Baghrir - marokietiški mieliniai blynai

Kitokie blyneliai - marokietiški, mieliniai, minkštučiai ir korėti. Labai skanu su siūlomu padažiuku.

15 blynų:
  • 300 gr smulkių manų kruopų,
  • 150 gr miltų,
  • 1 arbat.š. kepimo miltelių,
  • 2 arbat.š. greito veikimo sausų mielių,
  • Truputis šilto vandens (mielėms aktyvuoti),
  • 1 arbat.š. cukraus,
  • 3 puodukai šilto vandens,
  • 1 arbat.š. druskos,
  • Šiek tiek  aliejaus  kepimui,
  • Truputis tirpinto sviesto (alyvuogių aliejaus),
  • Nedaug medaus.
  1. Atskirame mažame puodelyje sumaišyti mieles, cukrų ir truputėlį šilto vandens, gerai išmaišyti ir palikti pastovėti 5 minutėms, kad mielės aktyvuotųsi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišyti manų kruopas, miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišyti.
  3. Tuomet supilti aktyvuotas mieles, vandenį ir mikserio pagalba labai gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. 
  4. Uždengti maistine plėvele ir palikti 1 valandai kambario temperatūroje.
  5. Po to masę dar kartą gerai išmaišyti, nes mielinė tešla suputoja. Jei ji pasirodo kiek per tiršta, galima įpilti šiek tiek vandens, bet nepersistenkite, nes ji turėtų būti apytirštė!
  6. Vidutinio didumo sąmteliu kabinti tešlos ir gražiai paskleisti ant keptuvės vidurio, visai kaip lietinius blynelius.
  7. Kepti ant vidutinio karštumo įkaitintos keptuvės, tik iš vienos pusės.
  8. Patiekti su šiltu tirpinto sviesto (arba alyvuogių aliejaus) ir medaus padažiuku arba tiesiog mėgstamu džemu ar uogiene. 

1 comment:

Tamara said...

Mmmm... skaniai atrodo! Butinai ismeginsiu ir nustebinsiu savo seimyna. Dekui!

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...