Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/02

Shish taouk - vištienos krūtinėlės iešmeliai

Kas galėtų atsispirti šašlykams?  Greičiau ir paprasčiau būti negali, o be to, labai skanu.


Apie 1 kg vištienos krūtinėlės
3 valg.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1/4 arbat.š. kumino
1/2 arbat.š. malto juodojo pipiro
1/8 arbat.š. malto kajeno pipiro
  1. Vištos krūtinėles nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kubeliais. 
  2. Dubenyje sumaišyti visus ingredientus. Vištieną uždengti maistine plėvele ir palikti pasimarinuoti bent 2 valandoms, tačiau geriausia -24 valandoms. 
  3. Medinius iešmelius pamerkti 30 minučių į vandenį (galima iešmelius patepti į aliejų), tokiu būdu kepanti mėsa neprilips prie jų) ir ant kiekvieno užmauti po 5 gabalėlius.
  4. Kepti apie 15 minučių arba, kol mėsa iškepa. Vertėtų nepamiršti, kartą iešmelius apversti, praėjus pusei kepimo laiko. 
  5. Patiekti su virtais ryžiais, duona.
Galima paįvairinti ir kartu su mėsa ant iešmelio suverti pievagrybius, paprikos ar svogūno gabalėlius.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...