Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/04

Citrininiai keksiukai su glaistu

Greitai pagaminami, todėl išgelbės tuo atveju, kai netikėtai aplanko svečiai. Tikrai skanūs ir turėtų patikti saldaus ir sūraus skonių mėgėjams.
12 keksiukų:
170 gr kambario temperatūros sviesto
170 gr smulkaus cukraus
170 gr miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
3 vidutinio dydžio kiaušiniai
1 nevaškuotos citrinos žievelė ir sultys

Citrininiam glajui:
150 gr cukraus pudros
20 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
Šiek tiek citrinos žievelės (nebūtina)

  1. Pirmiausia, kaitinti orkaitę iki 180 laipsnių C.
  2. Keksiukų kepimo formoje išdėlioti popierėlius.
  3. Dubenyje išmaišyti kambario tempertaūros sviestą su smulkiu cukrumi, kol masė tampa lengva ir puri.
  4. Atskirame dubenyje mikseriu plakti kiaušinius, kol jų tampa dvigubai daugiau, tuomet palengva juos sudėti sviesto-cukraus mišinį ir išmaišyti.
  5. Supilti šviežiai spasutas citrinos sultis ir suberti nutarkuotą citrinos žievelę. Išmaišyti.
  6. Į tą patį dubenį, po nedaug sijoti miltus ir atsargiai išmaišyti.
  7. Popierines keksiukų formeles pripildyti tik 3/4 viso popierėlio aukščio.
  8. Pašauti įkaitinton orkaitėn ir kepti apie 17-20 minučių, kol keksiukų viršūnėlės gražiai paruduoja ir sutvirtėja.
  9. Ištraukus iš orkaitės palikti 5 minutėms ataušti ir tuo tarpu ruošti glaistą.
  10. Nedideliame indelyje persijoti cukraus pudrą, po nedaug pilti citrinos sultis, kol masė tampa vientisa, bet ne per daug skysta. Reikalui esant įpilti daugiau sulčių. Galima įdėti citrinos žievelės, tačiau nebūtina. Papuošti, kaip širdis geidžia...

Beje, keksiukai skaniausi kitądien, kai glaistas kiek sukietėja.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...