1 kg vištienos kumpelių (šlaunelių)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1-2 nedideli baklažanai
2-3 vidutinio dydžio bulvės
4-5 pastarnokų šaknys
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai pagal skonį
Šiek tiek malto cinamono
1/2 arbat.š. ciberžolės (kurkumos) 
1 arbat.š. malto imbiero 
Ryšulėlis šviežių petražolių
Skiltelė konservuotos citrinos (nebūtina)
Truputėlis vandens
- Vištieną nuplauti, nusausinti ir atidėti šalin.
 - Svogūną nulupti, nuplauti ir supjaustyti pusžiedžiais.
 - Nuluptas česnako skilteles susmulkinti.
 - Bulves nulupti, nuplauti ir perpjauti į 4 dalis išilgai.
 - Pastarnokus nuskusti, nuplauti ir supjaustyti mažesniais gabalėliais, o tada kaip bulves į 4 dalis išilgai.
 - Baklažanų odeles nulupti, perpjauti į 4 dalis išilgai ir apibarsčius druska, palikti kuriam laikui, kad juose esantis kartumas pasišalintų.
 - Įkaitinti molinį tažinės puodą, įpilti truputį aliejaus ir sudėjus mėsą, trumpai apkepti iš abiejų pusių, kol ji pabąla. Mėsą išimti.
 - Į puodą dėti svogūno pusžiedžius, ant jos atgal sudėti mėsą, apibarstyti prieskoniais, smulkintu česnaku ir kapotomis petražolėmis. Galima viską išmaišyti.
 - Ant mėsos sudėti pastarnokus, bulves ir galiausiai nuplautus baklažanus. Viską dar paskaninti druska, jei reikia. Jei naudojate konservuotą citrina, laikas dėti į puodą ir ją.
 - Įpilti vos vos vandens, nevertėtų padauginti, nes jis ims tekėti per puodo kraštus.
 - Palikti troškintis ant nedidelės ugnies, kol mėsa ir daržovės suminkštėja.
 - Patiekti su duona tame pačiame moliniame puode, kuriame troškinosi patiekalas.
 




No comments:
Post a Comment