Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/05

Vištiena su bulvėmis, pastarnokais ir baklažanais marokietiškai

Skanus, gerai pilvą užpildantis patiekalas su vištiena ir daržovėmis. 
1 kg vištienos kumpelių (šlaunelių)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1-2 nedideli baklažanai
2-3 vidutinio dydžio bulvės
4-5 pastarnokų šaknys
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai pagal skonį
Šiek tiek malto cinamono
1/2 arbat.š. ciberžolės (kurkumos) 
1 arbat.š. malto imbiero 
Ryšulėlis šviežių petražolių
Skiltelė konservuotos citrinos (nebūtina)
Truputėlis vandens

  1. Vištieną nuplauti, nusausinti ir atidėti šalin.
  2. Svogūną nulupti, nuplauti ir supjaustyti pusžiedžiais. 
  3. Nuluptas česnako skilteles susmulkinti. 
  4. Bulves nulupti, nuplauti ir perpjauti į 4 dalis išilgai.
  5. Pastarnokus nuskusti, nuplauti ir supjaustyti mažesniais gabalėliais, o tada kaip bulves į 4 dalis išilgai.
  6. Baklažanų odeles nulupti, perpjauti į 4 dalis išilgai ir apibarsčius druska, palikti kuriam laikui, kad juose esantis kartumas pasišalintų.
  7. Įkaitinti molinį tažinės puodą, įpilti truputį aliejaus ir sudėjus mėsą, trumpai apkepti iš abiejų pusių, kol ji pabąla. Mėsą išimti.
  8. Į puodą dėti svogūno pusžiedžius, ant jos atgal sudėti mėsą, apibarstyti prieskoniais, smulkintu česnaku ir kapotomis petražolėmis. Galima viską išmaišyti.
  9. Ant mėsos sudėti pastarnokus, bulves ir galiausiai nuplautus baklažanus. Viską dar paskaninti druska, jei reikia. Jei naudojate konservuotą citrina, laikas dėti į puodą ir ją.
  10. Įpilti vos vos vandens, nevertėtų padauginti, nes jis ims tekėti per puodo kraštus.
  11. Palikti troškintis ant nedidelės ugnies, kol mėsa ir daržovės suminkštėja.
  12. Patiekti su duona tame pačiame moliniame puode, kuriame troškinosi patiekalas.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...