Kuskuso kruopos,
Vištienos gabalėliai,
2-3 bulvės,
1 saldžioji bulvė (batatas),
1 svogūnas,
Skiltelė česnako,
2-3 morkos,
Pusė nedidelio moliūgo,
2-3 pastarnoko šaknys,
Vištienos gabalėliai,
2-3 bulvės,
1 saldžioji bulvė (batatas),
1 svogūnas,
Skiltelė česnako,
2-3 morkos,
Pusė nedidelio moliūgo,
2-3 pastarnoko šaknys,
1 saldžioji paprika,
Druska ir pipirai pagal skonį,
1/2 arbat. š. malto cinamono,
1/2 arbat. š. ciberolės,
Druska ir pipirai pagal skonį,
1/2 arbat. š. malto cinamono,
1/2 arbat. š. ciberolės,
1/2 arbat. š. malto imbiero,
1/2 arbat. š. maltos saldžiosios paprikos,
Ryšulėlis šviežios petražolės.
- Pradedame nuo mėsos: įpilame truputį alyvuogių aliejaus į puodą, kuriame troškinsime mėsą ir daržoves. Susipjaustome svogūną pusžiedžiais ir sudedame į puodą, ant jo - vištienos gabalėlius. Apibarstome druska, pipirais, cinamonu, malta saldžiąja paprika ir petražolėmis (galima naudoti džiovintas arba šviežias). Susismulkiname česnaką, susipjaustome morkas didesniais gabalėliais ir taip pat dedame kartu į puodą su mėsa. Įpilame truputį vandens ir paliekame apie 20-30 minučių pasitroškinti ant silpnos/vidutinės ugnies.
- Tuomet, metas kitoms daržovėms - dedame supjaustytas bulves, saldžiąją bulvę, pastarnokus, moliūgo gabalėlius, skiltelėmis supjaustytą papriką. Viską apiberiame druska, pipirais ir petražolėmis. Vėl paliekame 30 minučių pasitroškinti.
- Tik pabaigus troškintis mėsytei ir daržovėms, imamės gaminti kuskusą. Lengviausias būdas - norimą kiekį kruopų sumaišyti su trupučiu alyvuogių aliejaus, viską labai gerai išmaišyti, kad kiekviena kruopelytė pasidengtų aliejumi (tai padės kuskusui būti biriam!), tuomet viską užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5-10 minučių pastovėti ir išbrinkti.
- O dabar kūrybos metas... didelės lėkštės viduryje dedame daug kruopų (gaminamas "patalas" vištienai), ant jų - dedama mėsytė ir visa įvairovė daržovių. Taip pat nepamirštamas ir sultinys! Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment