Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/02

Žagarėliai su cinamonu

Truputį kitokie, bet ne mažiau skanūs žagarėliai.
3 kiaušiniai, 
100 gramų jogurto, 
50 gramų sviesto, 
1 a.š. kepimo miltelių, 
5 v.š. cukraus, 
Truputis druskos,
1 a.š. cinamono (malto anyžiaus miltelių),
Kvietinių miltų.

  1. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. 
  2. Baltymus išplakti su trupučiu cukraus iki purumo. 
  3. Trynius sumaišyti su cukrumi, jogurtu, kepimo milteliais, ištirpintu sviestu, druska ir cinamonu. 
  4. Tuomet išplaktus baltymus sumaišyti su gauta trynių mase. Gerai išmaišyti ir po truputį berti miltus. Minkyti tešlą, kol ši puri, minkšta (svarbu neperminkyti!) 
  5. Tešlą dėti į šaldiklį pusvalandžiui atvėsti.
  6. Po to iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus, supjaustyti norimo dydžio juostelėmis ir formuoti žagarėlius.  
  7. Kepti įkaitintuose riebaluose, kol gražiai paruduoja, iš abiejų pusių
  8. Iškeptus sudėti ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalai ir apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...