- 500 gr bulvių,
- 1 kiaušinis,
- Druska ir pipirai,
- Truputis ciberžolės (kurkumos),
- 1 nedidelis svogūnas arba 4 svogūno laiškai,
- 120 gr fetos sūrio,
- Šiek tiek šviežių krapiukų,
- 1 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- 5-6 v.š. miltų,
- Truputis saulėgrąžų arba kukurūzų aliejaus kepimui.
Pirmiausia, išverdame bulves pasūdytame vandenyje, nupilame vandenį ir nulupame odeles bei sutriname bulvių trintuve. Įmušame kiaušinį, sudedame tarkuotą svogūną arba smulkintus svogūno laiškus, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį bei truputį ciberžolės, taip pat smulkintus krapus ir supilame citrinos sultis. Suberiame miltus ir viską gerai išmaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame 1 valandai šaldytuve atvėsti.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Nusausiname popieriumi ir patiekiame su grietine. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment