Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/08

Kepintų česnakėlių majonezas

Kitoks majonezas česnako mėgėjams.

4-6 asmenims:
  • Česnako galva,
  • 4-5 kiaušinio tryniai (90 gr),
  • 1 a.š. garstyčių,
  • 1 1/2 v.š. baltojo vyno acto,
  • 1/2 v.š. citrinos sulčių,
  • 125 gr alyvuogių aliejaus, 
  • 125 gr žemės riešutų aliejaus.


  1. Nenulupus česnako, dėti visą jo galvą įkaitinton iki 160 laipsnių karščio orkaitėn ir kepti apie 30 minučių.
  2. Išėmus česnaką iš orkaitės, išspausti jo minkštimą tiesiai į virtuvinį kombainą. Taip pat sudėti trynius ir garstyčias bei supilti baltojo vyno actą ir citrinos sultis. Viską išsukti, kol masė taps vienalytė. O tuomet, palaipsniui pilti abu aliejus, kol mišinys ims tirštėti.
  3. Šį mišinį reikia laikyti švariame stiklainėlyje, šaldytuve. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.

1 comment:

Anonymous said...

Sveiki, tokiam aliejaus kiekiui visada imu tik 1 trynį, majonezas susiplaka puikiai :)

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...