Paprastai patiekiamas prie kavos ar arbatos.
- 4 kiaušiniai,
- 250 gr miltų,
- 300 gr cukraus,
- 170 ml augalinio aliejaus,
- 4 a.š. kepimo miltelių,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 1/2 a.š. druskos,
- 2 apelsinai (naudoti tiek sultis, tiek žievelę),
- 1 a.š. cukraus pudros.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais.
- Abu apelsinus gerai nuplauti, nutarkuoti žievelę ir galiausiai išspausti sultis.
- Į didelį dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir viską gerai išmaišyti mikseriu. Palaipsniui supilti aliejų.
- Atskirame dubenyje persijoti miltus, suberti kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišyti ir palaipsniui berti į kiaušinio-cukraus mišinį. Supilti apelsinų sultis. Plakti, kol masė taps vienalytė ir tik tada suberti nutarkuotą žievelę ir vanilinį cukrų.
- Gautą masę supilti į pasiruoštą kepimo formą, kepti apie 40 minučių, kol pyragas iškeps.
- Ištraukus iš orkaitės, pyragą palikti praaušti formoje apie 10 minučių ir tik tada ištraukus, ataušinti visiškai.
- Pabaigai apibarstyti cukraus pudra. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment