Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/07

MESKOUTA - marokietiškas apelsinų pyragas


Labai paprastai paruošiamas pyragas su apelsinų sultimis. Pakaks vos 10 minučių.

Paprastai patiekiamas prie kavos ar arbatos.
  • 4 kiaušiniai,
  • 250 gr miltų,
  • 300 gr cukraus,
  • 170 ml augalinio aliejaus,
  • 4 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. vanilinio cukraus,
  • 1/2 a.š. druskos,
  • 2 apelsinai (naudoti tiek sultis, tiek žievelę),
  • 1 a.š. cukraus pudros.


  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. 
  2. Abu apelsinus gerai nuplauti, nutarkuoti žievelę ir galiausiai išspausti sultis.
  3. Į didelį dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir viską gerai išmaišyti mikseriu. Palaipsniui supilti aliejų.
  4. Atskirame dubenyje persijoti miltus, suberti kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišyti ir palaipsniui berti į kiaušinio-cukraus mišinį. Supilti apelsinų sultis. Plakti, kol masė taps vienalytė ir tik tada suberti nutarkuotą žievelę ir vanilinį cukrų.
  5. Gautą masę supilti į pasiruoštą kepimo formą, kepti apie 40 minučių, kol pyragas iškeps.
  6. Ištraukus iš orkaitės, pyragą palikti praaušti formoje apie 10 minučių ir tik tada ištraukus, ataušinti visiškai.
  7. Pabaigai apibarstyti cukraus pudra. Mėgaukitės!




Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...