Graikiniai riešutai turi daug proteinų, geležies ir organizmui taip reikalingų riebiųjų rūgščių. Siūlau pasigaminti tepamo sviesto, kurį galima tepti ant duonos, valgyti su blynais ar net įdėti gaminant sausainukus.
1 puodeliui:
- 1 1/2 puodelio kepintų graikinių riešutų,
- 1 valg.š. ar daugiau alyvuogių aliejaus,
- 1 arbat.š. medaus arba klevų sirupo,
- Žiūpsnelis druskos.
- Pirmiausia reikia pakepinti riešutus: paskleiskite juos ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 200C orkaitę. Kepinkite apie 5 minutes arba, kol riešutai ima truputėlį ruduoti ir skleisti nepaprastą aromatą.
- Ištraukus iš orkaitės leisti riešutams pravėsti.
- Visus riešutus sudėti į virtuvės kombainą ir jį įjungti, tuomet iš lėto, vienoda srovele supilti reikiamą alyvuogių aliejaus kiekį. Jei įpilus 1 valg.š. masė netampa vientisa ir vienalytė, pilkite kaskart papildomai dar po 1 arbat.š., kol masė tampa reikiamos konsistencijos.
- Karts nuo karto sustabdžius virtuvės kombainą, surinkite masę, nusėdusią ant indo kraštelių.
- Kai masė įgauna sviesto (pastos) pavidalą, įberkite druskos ir pasaldinkite medumi ar sirupu.
- Būtinai laikykite šaltai, sandariame inde. Šis sviestas gali būti laikomas šaldytuve net iki 1 mėnesio. Mėgaukitės!
No comments:
Post a Comment