Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/11

Graikinių riešutų sviestas

Graikiniai riešutai turi daug proteinų, geležies ir organizmui taip reikalingų riebiųjų rūgščių. Siūlau pasigaminti tepamo sviesto, kurį galima tepti ant duonos, valgyti su blynais ar net įdėti gaminant sausainukus.

1 puodeliui:
  • 1 1/2 puodelio kepintų graikinių riešutų,
  • 1 valg.š. ar daugiau alyvuogių aliejaus,
  • 1 arbat.š. medaus arba klevų sirupo,
  • Žiūpsnelis druskos.
  1. Pirmiausia reikia pakepinti riešutus: paskleiskite juos ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą iki 200C orkaitę. Kepinkite apie 5 minutes arba, kol riešutai ima truputėlį ruduoti ir skleisti nepaprastą aromatą.
  2. Ištraukus iš orkaitės leisti riešutams pravėsti.
  3. Visus riešutus sudėti į virtuvės kombainą ir jį įjungti, tuomet iš lėto, vienoda srovele supilti reikiamą alyvuogių aliejaus kiekį. Jei įpilus 1 valg.š. masė netampa vientisa ir vienalytė, pilkite kaskart papildomai dar po 1 arbat.š., kol masė tampa reikiamos konsistencijos.
  4. Karts nuo karto sustabdžius virtuvės kombainą, surinkite masę, nusėdusią ant indo kraštelių.
  5. Kai masė įgauna sviesto (pastos) pavidalą, įberkite druskos ir pasaldinkite medumi ar sirupu. 
  6. Būtinai laikykite šaltai, sandariame inde. Šis sviestas gali būti laikomas šaldytuve net iki 1 mėnesio. Mėgaukitės!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...