Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/13

Kolumbietiška vištiena su kokoso pienu


Populiarus patiekalas Kolumbijoje. Tai greitas ir skanus būdas vištienai paruošti. Galima naudoti bet kokias vištienos dalis, na o padažas tinka ne tik vištienai, bet ir žuviai.

4 porcijos:
  • 8 gabaliukai vištienos (šlaunelės ir kumpeliai),
  • 2 valg.š. augalinio aliejaus,
  • 1 svogūnas,
  • 2-3 česnako skiltelės,
  • 1-2 raudonosios paprikos,
  • 1 vištienos sultinio kubelis,
  • 1 arbat.š. malto kumino,
  • 1/2 arbat.š. maltos ciberžolės (kurkumos),
  • 1/2 arbat.š. maltos kalendros,
  • 3-4 valg.š. pomidorų padažo,
  • 1 skardinė kokosų pieno,
  • Druska ir pipirai pagal skonį,
  • Šviežios ar džiovintos petražolės,
  • Ryžiai.
  1. Vištienos gabaliukus nuplauti ir nusausinti.
  2. Triskart nuplovus ryžius, juos virti truputėlį pasūdytame vandenyje apie 20 minučių arba pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame iš abiejų pusių apkepti vištieną. Kai mėsa pabąla ir apskrunda, visus gabalėlius išimti iš keptuvės ir trumpam atidėti šalin.
  4. Į keptuvę suberti smulkintą svogūną, česnaką ir skiltelėmis supjaustytą raudonają papriką. Viską reikia kepti apie 8-10 minučių ir karts nuo karto pamaišyti. Laikas dėti prieskonius bei pomidorų padažiuko ir pastoviai maišant dar pakepti porą minutėlių.
  5. Tuomet atidėtą šalin vištieną nardiname atgal į keptuvę, supilame kokoso pieną ir sutrupiname vištienos sultinio kubelį.
  6. Viską užverdame. Sumažinę ugnį iki silpniausios ir uždengę keptuvę dangčiu, leidžiame viskam pasitroškinti dar bent 20 minučių arba, kol vištiena suminkštėja. 
  7. Paskaninti druska ir pipirais, suberti petražoles.
  8. Patiekti dar karštą ant virtų ryžių, apibarsčius truputėliu šviežios ar džiovintos petražolės. Skanaus!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...