Populiarus patiekalas Kolumbijoje. Tai greitas ir skanus būdas vištienai paruošti. Galima naudoti bet kokias vištienos dalis, na o padažas tinka ne tik vištienai, bet ir žuviai.
4 porcijos:
- 8 gabaliukai vištienos (šlaunelės ir kumpeliai),
- 2 valg.š. augalinio aliejaus,
- 1 svogūnas,
- 2-3 česnako skiltelės,
- 1-2 raudonosios paprikos,
- 1 vištienos sultinio kubelis,
- 1 arbat.š. malto kumino,
- 1/2 arbat.š. maltos ciberžolės (kurkumos),
- 1/2 arbat.š. maltos kalendros,
- 3-4 valg.š. pomidorų padažo,
- 1 skardinė kokosų pieno,
- Druska ir pipirai pagal skonį,
- Šviežios ar džiovintos petražolės,
- Ryžiai.
- Vištienos gabaliukus nuplauti ir nusausinti.
- Triskart nuplovus ryžius, juos virti truputėlį pasūdytame vandenyje apie 20 minučių arba pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame iš abiejų pusių apkepti vištieną. Kai mėsa pabąla ir apskrunda, visus gabalėlius išimti iš keptuvės ir trumpam atidėti šalin.
- Į keptuvę suberti smulkintą svogūną, česnaką ir skiltelėmis supjaustytą raudonają papriką. Viską reikia kepti apie 8-10 minučių ir karts nuo karto pamaišyti. Laikas dėti prieskonius bei pomidorų padažiuko ir pastoviai maišant dar pakepti porą minutėlių.
- Tuomet atidėtą šalin vištieną nardiname atgal į keptuvę, supilame kokoso pieną ir sutrupiname vištienos sultinio kubelį.
- Viską užverdame. Sumažinę ugnį iki silpniausios ir uždengę keptuvę dangčiu, leidžiame viskam pasitroškinti dar bent 20 minučių arba, kol vištiena suminkštėja.
- Paskaninti druska ir pipirais, suberti petražoles.
- Patiekti dar karštą ant virtų ryžių, apibarsčius truputėliu šviežios ar džiovintos petražolės. Skanaus!
No comments:
Post a Comment