Minkštos, greitai ir paprastai paruošiamos bandelės. Labai tinka pusryčiams, užsitepus sviesto, džemo ar lydyto varškės sūrelio.
10 bandelių:
- 1 puodelis pieno,
- 1/2 puodelio vandens,
- 4 valg.š. sviesto,
- 1 pakelis sausų greito veikimo mielių,
- 4 1/2 puodelio miltų,
- 2 valg.š. cukraus,
- 1 1/2 arbat.š. druskos,
- 1 kiaušinis,
- Truputėlis sezamo sėklyčių,
- Kiaušinio baltymas + 1 valg.š. vandens.
- Nedideliame puode kaitinti pieną, vandenį ir sviestą, kol jis sušyla iki 50C. Jokiu būdu negalima užvirinti!
- Atskirame dideliame inde sumaišyti 2 stiklines miltų, mieles, cukrų ir druską. Į sausą mišinį supilti pašildytą pieno-vandens-sviesto mišinį ir įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti.
- Maišykite, kol sunaudosite visus miltus, tačiau kaskart dėkite ne daugiau nei 1/2 puodelio ir labai gerai kiekvieną kartą išmaišykite.
- Kai pavyksta padaryti kamuolėlį, toliau tešlą išverskite ant lengvai miltuoto paviršiaus ir kočiokite apie 8 minutes, kol tešla tampa elastiška ir vienalytė.
- Gauta tešla padalinama į
- 10
- vienodo dydžio gabalėlių ir iš kiekvieno jų padaromas apvalus kamuoliukas. Visi surikiuojami ant riebalais pateptos kepimo formos.
- Truputėlį spustelėkite kiekvieną jų ir uždengę švariu rankšluoščiu, palikite bent 30-35 minutėms pakilti.
7. Prieš pašaunant į orkaitę, kiekvieną bandelę patepti kiaušinio-vandens plakiniu ir apibarstyti truputėliu sezamo sėklų.
8. Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie 10-12 minučių arba, kol bandelės gražiai pakyla ir paruduoja. Skanaus!
No comments:
Post a Comment