Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/11

Pusryčių bandelės


Minkštos, greitai ir paprastai paruošiamos bandelės. Labai tinka pusryčiams, užsitepus sviesto, džemo ar lydyto varškės sūrelio.

10 bandelių:
  • 1 puodelis pieno,
  • 1/2 puodelio vandens,
  • 4 valg.š. sviesto,
  • 1 pakelis sausų greito veikimo mielių,
  • 4 1/2 puodelio miltų,
  • 2 valg.š. cukraus,
  • 1 1/2 arbat.š. druskos,
  • 1 kiaušinis,
  • Truputėlis sezamo sėklyčių,
  • Kiaušinio baltymas + 1 valg.š. vandens.
  1. Nedideliame puode kaitinti pieną, vandenį ir sviestą, kol jis sušyla iki 50C. Jokiu būdu negalima užvirinti!
  2. Atskirame dideliame inde sumaišyti 2 stiklines miltų, mieles, cukrų ir druską. Į sausą mišinį supilti pašildytą pieno-vandens-sviesto mišinį ir įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti.
  3. Maišykite, kol sunaudosite visus miltus, tačiau kaskart dėkite ne daugiau nei 1/2 puodelio ir labai gerai kiekvieną kartą išmaišykite.
  4. Kai pavyksta padaryti kamuolėlį, toliau tešlą išverskite ant lengvai miltuoto paviršiaus ir kočiokite apie 8 minutes, kol tešla tampa elastiška ir vienalytė.
  5. Gauta tešla padalinama į 
  6. 10 
  7. vienodo dydžio gabalėlių ir iš kiekvieno jų padaromas apvalus kamuoliukas. Visi surikiuojami ant riebalais pateptos kepimo formos.
  8. Truputėlį spustelėkite kiekvieną jų ir uždengę švariu rankšluoščiu, palikite bent 30-35 minutėms pakilti.

  7. Prieš pašaunant į orkaitę, kiekvieną bandelę patepti kiaušinio-vandens plakiniu ir apibarstyti truputėliu sezamo sėklų.

   8. Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie  10-12 minučių arba, kol bandelės gražiai pakyla ir paruduoja. Skanaus!



No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...