Kitoks majonezas česnako mėgėjams.
4-6 asmenims:
- Česnako galva,
 - 4-5 kiaušinio tryniai (90 gr),
 - 1 a.š. garstyčių,
 - 1 1/2 v.š. baltojo vyno acto,
 - 1/2 v.š. citrinos sulčių,
 - 125 gr alyvuogių aliejaus,
 - 125 gr žemės riešutų aliejaus.
 
- Nenulupus česnako, dėti visą jo galvą įkaitinton iki 160 laipsnių karščio orkaitėn ir kepti apie 30 minučių.
 - Išėmus česnaką iš orkaitės, išspausti jo minkštimą tiesiai į virtuvinį kombainą. Taip pat sudėti trynius ir garstyčias bei supilti baltojo vyno actą ir citrinos sultis. Viską išsukti, kol masė taps vienalytė. O tuomet, palaipsniui pilti abu aliejus, kol mišinys ims tirštėti.
 - Šį mišinį reikia laikyti švariame stiklainėlyje, šaldytuve. Mėgaukitės!
 
Linkėjimai, Krista.
1 comment:
Sveiki, tokiam aliejaus kiekiui visada imu tik 1 trynį, majonezas susiplaka puikiai :)
Post a Comment