Vienam kepaliukui:
- 350 gr miltų,
 - 150 gr nesijotų miltų,
 - 1 arbat.š. druskos,
 - 2 arbat.š. sodos,
 - 150 gr tarkuotų morkų,
 - Sauja kepintų graikinių riešutų,
 - 300 ml neriebaus graikiško stiliaus jogurto,
 - 125 ml pusriebio pieno.
 
- Įkaitinti orkaitę iki 230C.
 - Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir sodą, tuomet įmaišyti morkų tarkius, kepintus graikinius riešutus ir supilti jogurtą bei pakankamai pieno tam, kad susidarytų monkšta, bet lipnoka tešla.
 - Išvertus gautą masę ant miltuoto paviršiaus, suformuoti apvalios formos kepaliuką, truputį jį spūstelėti ir padėti ant kepimo skardos.
 - Padarius vieną ar kelis pjūvius, pašauti karšton orkaitėn ir kepti 30 minučių, kol gražiai iškyla ir paruduoja.
 - Jei stuktelėsite į duonos plūtelę, turėtų girdėtis duslus garsas, kadangi duona yra tuščiavidurė.
 

No comments:
Post a Comment