Lengvai pagaminamos, kvepiančios cinamonu spurgos.
12 spurgyčių:
- 350 gr "Karališkųjų" miltų,
 - 100 gr kvietinių miltų,
 - 25 gr sviesto,
 - 50 gr smulkaus cukraus,
 - 7 gr sausų greito veikimo mielių,
 - 90 ml šilto pieno,
 - 90 ml šilto vandens,
 - 1 kiaušinis,
 - Aviečių ar abrikosų džemo,
 - Augalinio aliejaus kepimui,
 - Cukraus pudros ir malto cinamono spurgoms apvolioti.
 
- Į dubenį persijoti miltus, sudėti sviestą, suberti cukrų bei mieles ir viską gerai išmaišyti.
 - Supilti šiltus pieną ir vandenį. Įmušti kiaušinį ir užminkyti minkštą tešlą.
 - Tešla patalpinama į aliejumi išteptą indą, kuris uždengiamas maistine plėvele ir paliekamas 1-2 valandoms pakilti dvigubai.
 - Praėjus šiam laikui, tešla išverčiama iš indo ant lengvai miltuoto paviršiaus ir darkart užminkoma.
 - Tešlą padalinti į 12 vienodo dydžio gabalėlius. Kiekvienas gabalėlis formuojamas į kamuolėlį, kuris delne išplojamas ir į jo viduriuką dedamas šaukštelis džemo. Kamuolėlio krašteliai surenkami ir gerai užspaudžiami.
 - Pasiruošiama riebalais ištepta kepimo forma, ant jos išrikiuotos visos įdarytos spurgytės. Paliekama nemažai vietos tarp kiekvienos, nes jos padvigubės.
 - Jos vėl užklojamos riebalais ištepta maistine plėvele ir viskas paliekama šiltoje vietoje bent 30 minučių.
 - Įkaitinti aliejų iki 180C. Į aliejų įmesti 3-4 spurgas ir kepti apie 4-5 minutes. Apverstus kepti dar papildomai 3-5 minutes, kol spurgos įgauna auksinę spalvą.
 - Ištraukus iš puodo, sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluoščio ir leisti nuvarvėti.
 - Atskirame nedideliame indelyje sumaišyti cukraus pudrą su maltu cinamonu ir jame apvolioti spurgas. Mėgaukitės!
 

No comments:
Post a Comment