Skanūs, lengvučiai ir minkštučiai keksiukai su obuoliais. Be galo paprasta ir tikrai greita. Pakanks vos 20 minučių jiems iškepti.
12 keksiukų:
- 200 gr miltų,
 - 100 gr smulkaus cukraus,
 - 50 gr rudojo cukraus,
 - 2 ir 1/2 arbat.š. kepimo miltelių,
 - 1/2 arbat.š. druskos,
 - 90 ml pieno,
 - 80 ml (6 valg.š.) augalinio aliejaus,
 - 1 didelis kiaušinis,
 - 1 arbat.š. vanilinio cukraus,
 - 1 didelis obuolys,
 - Truputis cukraus pudros keksiukams apibarstyti.
 
- Kaitinti orkaitę iki 200 C.
 - Į kepimo skardą patalpinti keksiukų popierines formeles.
 - Į didelį dubenį suberti miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Išmaišyti.
 - Tuomet supilti pieną, aliejų, įmušti kiaušinį ir įberti vanilinio cukraus. Viską maišyti, kol masė tampa vienalytė.
 - Obuolį nulupti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir atsargiai įmaišyti į obuolius.
 - Naudojant šaukštą, pripildyti 3/4 keksiuko popierėlio ir apibarstyti trupučiu cukraus pudros.
 - Kepti apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai paruduoja.
 



No comments:
Post a Comment