Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/15

Lietuviškas Velykų pyragas

Tradicinis Velykų pyragas iš saldžios mielinės tešlos su šviesiomis razinomis. Greitai paruošiamas, tačiau reikalauja šiek tiek laiko (apie 3 valandų) kildinimui.
Dviems pyragams:

500 ml pašildyto pieno,
2 pakeliai sausų greito veikimo mielių,
50 gr + 100 gr cukraus,
385 gr + 450 gr miltų,
3 didelių išplaktų kiaušinių,
1 arbat.š. druskos,
150 gr šviesių razinų,
113 gr tirpinto sviesto,
1 kiaušinio trynio,
1 1/2 valg.š. vandens.

  1. Į didelį dubenį (arba maišytuvo indą) supilti pašildytą pieną (turi būti 110 laipsnių C!), suberti mieles, 50 gr cukraus ir 385 gr miltų. Gerai išmaišyti. Uždengti ir palikti kilti, kol masė tampa lengva ir suburbuliuoja.
  2. Laikas dėti kiaušinius, likusį cukrų, druską, razinas ir tirpintą sviestą į mielinę tešlą ir labai gerai išmaišyti. Suberti likusius 450 gr miltų ir minkyti, kol susiformuoja elastinga, vienalytė tešla
  3. Galiausiai viską sudėti į riebalais pateptą dubenį, uždengti riebalais ištepta maistine plėvele ir palikti darkart kilti, kol tešla padvigubėja.
  4. Tešlą išversti ant stalo. Pakumščiuoti, kad nebeliktų oro tešlos viduryje.
  5. Tešlą padalinti į 2 vienodas dalis ir suformuoti kepaliukus. Patalpinti į didelę kepimo skardą. Uždengti riebaluota maistine plėvele ir palikti padvigubėti.
  6. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių C.
  7. Pyragėlius aptepti kiaušinio trynio ir 1 1/2 valg.š. vandens plakiniu. 
  8. Kepti apie 50 minučių kol, pyragėliai gražiai paruduoja. Išimti iš orkaitės ir leisti ataušti. Mėgaukitės!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...