Pyragui: 
- 175 gr cukraus,
 - 175 ml saulėgrąžų aliejaus,
 - 3 dideli kiaušiniai,
 - 140 gr morkų tarkių,
 - 1 a.š. malto cinamono,
 - 1/2 a.š. malto muskato riešuto,
 - 100 gr džiovintų juodųjų serbentų,
 - 1 didelio apelsino žievelė ir sultys,
 - 175 gr miltų,
 - 1 a.š. sodos.
 
Glajui:
- 175 gr miltinio cukraus,
 - 2 v.š. apelsinų sulčių.
 
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais ir iškloti sviestiniu kepimo popieriumi.
 - Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų ir kiaušinius. Naudoti medinį šaukštą. Taip pat įmaišyti tarkuotas morkas, džiovintus juoduosius serbentus arba razinas ir apelsino žievelę.
 - Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą ir prieskonius, o tada sijoti į kiaušinių, aliejaus ir cukraus mišinį. Lengvai išmaišyti visus ingredientus iki vientisos masės, kuri turėtų būti pakankamai skysta.
 - Gautą tešlą supilti į pasiruoštą kepimo formą ir kepti apie 40-45 minutes, kol pyrago vidurys sutvirtėja.
 - Išėmus iš orkaitės dar palikti formoje 5 minutėms ataušti, tuomet jau išėmus iš formos ir nuėmus kepimo popierių, pyragą ataušinti galutinai.
 - Gaminame pyrago glajų: maišyti cukraus pudrą ir apelsino sultis, kol gaunama vientisa masė. Ji turėtų būti grietinėlės skystumo. Tuomet ataušusį pyragą aplieti skersai ir išilgai, leidžiant glajui nuvarvėti į šonus. Mėgaukitės!
 
Linkėjimai, Krista.


1 comment:
Skaniai atrodo. Butinai ismeginsiu.
Post a Comment