Pyragui:
- 175 gr cukraus,
- 175 ml saulėgrąžų aliejaus,
- 3 dideli kiaušiniai,
- 140 gr morkų tarkių,
- 1 a.š. malto cinamono,
- 1/2 a.š. malto muskato riešuto,
- 100 gr džiovintų juodųjų serbentų,
- 1 didelio apelsino žievelė ir sultys,
- 175 gr miltų,
- 1 a.š. sodos.
Glajui:
- 175 gr miltinio cukraus,
- 2 v.š. apelsinų sulčių.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais ir iškloti sviestiniu kepimo popieriumi.
- Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų ir kiaušinius. Naudoti medinį šaukštą. Taip pat įmaišyti tarkuotas morkas, džiovintus juoduosius serbentus arba razinas ir apelsino žievelę.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą ir prieskonius, o tada sijoti į kiaušinių, aliejaus ir cukraus mišinį. Lengvai išmaišyti visus ingredientus iki vientisos masės, kuri turėtų būti pakankamai skysta.
- Gautą tešlą supilti į pasiruoštą kepimo formą ir kepti apie 40-45 minutes, kol pyrago vidurys sutvirtėja.
- Išėmus iš orkaitės dar palikti formoje 5 minutėms ataušti, tuomet jau išėmus iš formos ir nuėmus kepimo popierių, pyragą ataušinti galutinai.
- Gaminame pyrago glajų: maišyti cukraus pudrą ir apelsino sultis, kol gaunama vientisa masė. Ji turėtų būti grietinėlės skystumo. Tuomet ataušusį pyragą aplieti skersai ir išilgai, leidžiant glajui nuvarvėti į šonus. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
1 comment:
Skaniai atrodo. Butinai ismeginsiu.
Post a Comment