Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/12

Naminė duona su saulėgrąžomis, linų sėmenimis ir moliūgo bei kanapių sėklomis


12-kai duonelių:
  • 7 gr sausų mielių,
  • Šiek tiek šilto pieno ar vandens (mielėms aktyvuoti),
  • 2 a.š. druskos,
  • 3 v.š. cukraus,
  • 500 gr ar daugiau miltų,
  • 60 gr mėgstamų sėklų (naudotas saulėgrąžų, linų sėmenų ir moliūgo bei kanapių sėklų mišinukas),
  • 2 v.š. augalinio aliejaus,
  • 200-250 ml šilto vandens.

Pirmiausia, reikia aktyvuoti mieles: į šiltą vandenį suberti sausas mieles, jas gerai išmaišyti ir palikti 5 minutėms pastovėti.

Į didelį dubenį suberti miltus, druską bei cukrų. Supilti augalinį aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberti  visas sėklytes. Reikalui esant, pabarstyti daugiau miltų. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. Palikti pailsėti 5 minutėms.


Formuoti vidutinio dydžio duonelę ir rikiuoti visas į skardą, užkloti švariu rankšluoščiu ir kildinti 1 valandą.

Įkaitinti orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauti orkaitėn. Kepti apie 25 minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!

P.S. paprastai praėjus pusei kepimo laiko, duoneles apverčiu ir toliau kepu, kol gražiai paruduoja.


Linkėjimai, Krista.

1 comment:

Anonymous said...

Kažkas naujo - duona su kanapių sėklomis. Neteko ragauti.

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...