Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/16

Ispaniška rūkyta paprika - PIMENTóN


Pimentón (ispaniškai: paprika) yra vienas iš pagrindinių prieskonių ispaniškoje virtuvėje. Naudojama visur, pradedant nuo chorizo dešros baigiant įvairiausiais padažais, o taip pat dažnai pabarstoma ant patiekalų su aštuonkojais ir netgi kiaušinienės.

Yra kelios paprikos rūšys:
  • Pimentón Dulce arba saldžioji (švelni) paprika - naudojami apvalūs raudoni pipirai, suteikiantys švelnų, lengvą skonį ir aromatą.
  • Pimentón Agridulce arba vidutiniškai aštri paprika - ilgesni, tamsesni raudonieji pipirai, gaunama vidutiniškai aštri paprika.
  • Pimentón Picante arba labai aštri paprika – gaminama iš bet kokių kelių rūšių ilgųjų raudonųjų pipirų. 
  • Pimentón de la Vera turi stiprų dūmo kvapą, kuris suteikiamas  džiovinant-rūkant pipirus, naudojama daug ąžuolo medienos. Šis procesas užima apie 2 savaites.
Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...