Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/10

Migdolinis varškės pyragas su obuoliais


Skanus, sotus varškės pyragas, pagardintas migdolais.
  • 4 kiaušiniai,
  • 1 stiklinė cukraus (tešlai) ir dar 3 valg.š. (varškei),
  • 1 stiklinė miltų,
  • 1 arbat.š. kepimo miltelių,
  • 250 gr 9% riebumo varškės,
  • 1 valg.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • 3 vidutinio dydžio obuoliai,
  • 1 arbat.š. obuolių pyrago prieskonių arba tiesiog cinamono,
  • 100 gr migdolų dribsnių (nebūtina),
  • 1 arbat.š. vanilinio cukraus,
  • Truputis cukraus pudros pyrago papuošimui.
  1. Kaitiname orkaitę iki 200C.
  2. Pyrago tešla: į didesnį dubenį  įmušame 4 kiaušinius (vienas trynys saugomas varškės įdarui!). 
  3. Suberiame cukrų ir išplakame iki putų.
  4. Tuomet beriame miltus bei kepimo miltelius ir viską gerai darkart išplakame, kol gaunama vientisa masė.
  5. Varškės įdaras: išsaugotas trynys sumaišomas su varške, nepamirštame cukraus ir šviežiai spaustų citrinos sulčių bei obuolių pyrago prieskonių arba tiesiog cinamono. Gerai išmaišome.
  6. Obuoliai nuplaunami, nulupami, išvalomi nuo sėklyčių ir supjaustomi griežinėliais.
  7. Kepimo skarda ištepama sviestu ir pabarstoma miltais.
  8. Pyrago sluoksniavimas: ant kepimo formos dugno supilame puse pyrago tešlos, ant viršaus tolygiai paskirstome pasiruoštą varškės įdarą bei užbarstome migdolų dribsniais (šiek tiek pasiliekame pyrago papuošimui).
  9. Galiausiai viską užpilame likusia pyrago tešla, gražiai išdėliojame obuolių griežinėlius, apibarstome truputėliu migdolų dribsnių ir vaniliniu cukrumi.
  10. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių, kol pyrago vidus iškepa. 
  11. Iškepusį ir pravėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra. Mėgaukitės!


Idėja

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...