Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/21

Saldžiarūgštė kalakutiena su morkų-pastarnokų koše

Tokios skanios kalakutienos, ko gero, nesu valgiusi ar bent jau neprisimenu. Mėsytė minkšta, saldžiai rūgštoka ir labai tiko su šiuo skaniu, bet neįprastu garnyru - morkų ir pastarnokų koše. Sezamo sėklas pakeičiau džiovintomis petražolėmis, o košę apibarsčiau čija sėklomis.

Kalakutienai:
Apie 700 gr kalakutienos krūtinėlės filė
6 valg.š. sojos padažo
6 valg.š. skysto medaus
6 valg.š. alyvuogių aliejaus
6 valg.š. sezamo sėklyčių

Morkų ir pastarnokų košė:
350 gr morkų
500 gr pastarnokų
Žiūpsnis malto muskato riešuto
Druska ir pipirai pagal skonį
50 gr sviesto











1. Kalakutieną supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į didesnį dubenį ir aplieti sojos padažu, medumi ir alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišyti ir palikti šiek tiek pasimarinuoti ir prisigerti to viso gėrio.

2. Įkaitinti keptuvę ant didesnės ugnies, sudėti mėsą ir kepinti, kol gražiai apskrunda, t.y. apie 10 minučių. Tuomet apibarstyti sezamo sėklomis ir dar keletą minutėlių viską pakepti.


3. Kol mėsa kepa, ruošti daržoves: į nedidelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu sumesti stambiai pjaustytas morkas ir pavirti apie 5 minutes, tuomet laikas stambiai pjaustytiems pastarnokams. Viską virti, kol daržovės suminkštėja.

4. Nupilti vandenį. Puodą su daržovėmis vėl statyti ant vidutinės ugnies ir leisti likusiam vandeniui išgaruoti.

5. Rankiniu blenderiu daržoves sutrinti, nepamiršti įdėti sviestuko ir viską dar kartą pertrinti, kad košė taptų "šilkinė". Patiekti kartu su mėsa.


No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...