4 gabalėliai lašišos filė su oda,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 v.š. rudojo cukraus (nors baltasis taip pat tinka),
2 a.š. druskos,
1 a.š. maltų juodųjų pipirų,
1/2 a.š. malto kumyno,
1/4 a.š. garstyčių miltelių,
1/8 a.š. cinamono.
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 v.š. rudojo cukraus (nors baltasis taip pat tinka),
2 a.š. druskos,
1 a.š. maltų juodųjų pipirų,
1/2 a.š. malto kumyno,
1/4 a.š. garstyčių miltelių,
1/8 a.š. cinamono.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių karštumo.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišyti cukrų su druska ir likusiais prieskoniais. Jais įtrinti lašišos viršutinę dalį, bet ne odą!!!
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti 2-3 minutes prieskoniuotą lašišos pusę. Tuomet ją apverčiant dedame ant kepimo skardos ir pašauname į karštą orkaitę 5-6 minutėms, kol žuvis iškeps galutinai.
- Patiekti su orkaitėje keptomis bulvėmis. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment