Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/06/20

Lengvas varškės apkepas su razinomis


Paprasta, greita ir labai skanu! Burnoje tirpstantis varškės apkepas...
  • 600 gr liesos varškės,
  • 4 kiaušiniai,
  • 8 v.š. manų kruopų,
  • puodelis pieno,
  • 6 v.š. cukraus,
  • Vanilės esencijos,
  • Sauja ar 2 razinų,
  • Sviesto (kepimo formai ištepti),
  • Šiek tiek maltų džiūvėsėlių arba manų kruopų (kepimo formai  pabarstyti).

Ruoša: Pirmiausia, dar prieš gaminimą, reikia manų kruopas užpilti pienu ir palikti valandėlei pastovėti, kol jos išbrinks. 

Gaminti varškės apkepą: sumaišyti kiaušinių trynius su cukrumi, įdėti varškę ir plaktuvu ištrinti iki vientisos masės . 

Tuomet į gautą masę supilti išbrinkusias manų kruopas, įlašinti šiek tiek vanilės esencijos ir viską gerai išmaišyti. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų ir pamažu įmaišyti į gautą masę. Sudėti razinas arba kitus mėgstamus priedus.

Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir pašovus apkepą, kepti  apie 30 minučių arba, kol gražiai paruduoja apkepo paviršius ir sutvirtėja vidus. 


* Kad varškės apkepas nepridegtų, reikia kepimo indą ištepti sviestu ir pabarstyti maltais džiūvėsėliais arba manų kruopomis.


P.S. Šį kartą gaminta tik iš pusės normos, todėl ir apkepo nebuvo per daugiausia! Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

Šaltinis: Mamyčių klubas

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...