Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/22

Skaniausia vištiena [marinatas vištienai ir jautienai]


Senai bevalgiau tokią skanią vištieną. Siūlau paprastą ir greitai pagaminamą marinatą, tinkantį tiek vištienai, tiek jautienai marinuoti. Jei norisi aitrumo, teks įmaišyti šiek tiek čili pipiriukų. Mėsa tapo labai minkšta ir įgavo nepakartojamą skonį ir aromatą. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti. 
  • Vištiena,
  • Truputis aliejaus,
  • 4 valg.š. sojos padažo,
  • 3 valg.š. medaus,
  • 2 valg.š. baltojo vyno acto,
  • 2 skiltelės česnako arba džiovinto česnako,
  • 1 valg.š.  malto imbiero,
  • 175 ml alyvuogių aliejaus,
  • 1 arbat.š. šviežiai malto juodojo pipiro.
  1. Vištieną nuplauti ir leisti vandeniui nuvarvėti.
  2. Dideliame dubenyje sumaišyti visas marinato sudėtines dalis.
  3. Mėsą panardinti į skystį ir kelis kartus apversti. 
  4. Leisti pasimarinuoti bent 4 valandas prieš kepant. 
  5. Kitądien įkaitinti keptuvę, įpilti vos vos aliejaus ir sudėti vištienos gabaliukus. Įpilti vandens ir troškinti, kol mėsa suminkštėja ir gražiai apskrunda.
  6. Skanu su troškintomis daržovėmis.


Vištieną geriausia palikti pasimarinuoti pernakt.



3 comments:

Unknown said...

175 ml aliejaus? cia i marinata?

K.PM said...

Taip, toks kiekis alyvuogių aliejaus pilamas gaminant marinatą.
Žinoma, visada galima pilti ir mažiau, jei atrodo, jog šis kiekis per didelis.
Būtų malonu sužinoti ar patiko siūlomas receptas.

ieva said...

Jau marinuojasi:)

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...