Lietinių blynų tešlai:
- 2 kiaušiniai,
- 1 stiklinė pieno,
- 1/2 stiklinės vandens,
- Žiūpsnelis druskos,
- 1 valg.š. cukraus,
- 6-7 valg.š. miltų (jei reikia daugiau).
Įdarui:
- Virtos vištienos mėsos,
- Svogūnas,
- Druska ir pipirai,
- Šiek tiek petražolių,
- Alyvuogių aliejaus,
- Keli valg.š. majonezo,
- Tarkuoto sūrio,
- Grietinės.
Ruošiame įdarą: virtą vištieną nukauliname, susismulkiname norimo dydžio gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir dedame smulkiai supjaustytą svogūną, jį truputį apkepame. Tuomet sudedame smulkintą vištienos mėsytę ir užberiame prieskonių, išspaudžiame majonezo. Viską dar truputėlį pakepiname.
Gaminame lietinius: sumaišome lietinių tešlą iš kiaušinio, pieno, vandens, druskos ir cukraus bei miltų. Tešla turėtų būti skystoka. Kepame blynelius.
Kai mėsytė ir lietiniai paruošti, imamės jų vyniojimo. Ant pagrindo dedame lietinį, ant vieno kraštelio dedame porą šaukštų įdaro bei šiek tiek tarkuoto sūrio ir viską atsargiai suvyniojame (galima vamzdelio arba kvadrato formos). Suvyniojus visus turimus lietinius, keptuvėje ištirpiname šiek tiek sviesto ir apkepame blynelius.
Patiekiame su grietine, o gal net užbarsčius šiek tiek tarkuoto sūrio... Mėgaukitės!
Patiekiame su grietine, o gal net užbarsčius šiek tiek tarkuoto sūrio... Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment