Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/25

Salotos su brokoliais

Keli ingredientai, truputis laiko ir štai nepakartojamas rezultatas - saldaus, sūraus, traškaus skonių derinys. Įmanomos pačios įvairiausios šių salotų variacijos. Pagrindinis ingredientas - brokolis, o toliau jau vaizduotės ir skonio reikalas. 
Brokolio žiedynas
2 kietai virti  kiaušiniai
Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (nebūtina)
1/2 citrinos sultys
1 arbat.š. džiovinto krapiuko
Šiek tiek druskos
Sauja kepintų saulėgrąžų
6 valg.š. (90 ml) tiršto graikiško jogurto
  1. Puode, keletą minutėlių, apvirti brokolį, supjaustytą į kąsnio dydžio gabalėlius ir atvėsinti.
  2. Atskirai išvirti kiaušinius, po to užpylus šaltu vandeniu, atvėsinti. Supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais.
  3. Gaminti kreminį padažą: nedideliame puodelyje sumaišyti jogurtą, šviežiai spaustas citrinos sultis, krapelius ir druską.
  4. Sausoje keptuvėje pakepinti saulėgrąžas.
  5. Į didelį dubenį sumesti atvėsusius brokoliukus, smulkintus kiaušinius ir kitus pasirinktus ingredientus  bei užpylus pasigamintu padažu, gerai išmaišyti, kad viskas juo pasidengtų.
  6. Salotas apibarsčius kepintomis saulėgrąžomis, patiekti dubenėliuose.

Be to, galima naudoti tiek virtus, tiek šviežius brokolius. Taip pat dėti fetos, rūkyto kumpio, alyvuogių, džiovintų spanguolių ar razinų, ananaso ar mango vaisiaus, dar vynuogių, tarkuotos morkos, raudonosios paprikos ar net konservuoto agurkėlio... žodžiu fantazijai ribų nėra!

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...