- 8-10 dideli kepimui tinkami obuoliai (kietesni),
- 125 ml vandens,
- 1 arbat.š. cinamono,
- 100-200 gr cukraus.
- Obuolius nuplauti, nulupti ir supjaustyti stambiais gabalėliais.
- Į puodą ar keptuvę supilti vandenį, suberti cukrų ir sudėti visus obuolius. Apibarsčius cinamonu maišyti, kol cukrus ištirpsta.
- Kepti, kol obuoliai suminkštėja ir masė tampa vienalytė.
* Yra vienas populiarus būdas, padedantis sumažinti riebalų kiekį kepiniuose. Tereikia recepte prašomą riebalų kiekį (aliejaus ar sviesto) pakeisti tokiu pačiu obuolienės kiekiu. Šitaip panaudojama obuolienė kepiniams suteikia nepakartojamo obuolių skonio ir aromato.
Šaltinis
Šaltinis
No comments:
Post a Comment