Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/05

Angliškas saldusis kremas (Custard)

Custard.jpg

Anglijoje populiarus saldusis kremas, puikiai tinkantis pyragui arba pudingui aplieti.
  • 570 ml pieno,
  • 55 ml liesos grietinėlės,
  • 1 vanilės ankštis arba ½ arbat.š. vanilės ekstrakto,
  • 4 kiaušinio tryniai,
  • 30 gr smulkaus cukraus,
  • 2 kupini arbat.š. kukurūzų krakmolo.

  1. Kaitinti pieną, grietinėlę ir vanilės ankštį (nevalytą) ant silpnos ugnies iki užvirimo.
  2. Išimti vanilės ankštį. Jos neišmeskite! Nuplovus, nusausinus ir išdžiovinus, laikykite stiklainyje su smulkiu cukrumi, taip pasigamindami naminio vanilinio cukraus.
  3. Plakti kiaušinio trynius su cukrumi ir krakmolu, kol plakinys tampa vientisas.
  4. Karšto pieno-grietinėlės mišinį pilti ant kiaušinio-cukraus plakinio ir visą laiką maišyti-plakti šluotele.
  5. Supilti viską atgal į puodą. Jei naudojate vanilės ekstraktą, jį dėkite dabar ir ant silpnos ugnies po truputį, švelniai maišykite medine mentele, kol kremas sutirštės.
  6. Gautą kremą patiekti iškart.
  7. Kad išlaikytumėte šį kremą karštą, tiesiog ąsotėlį su kremu laikykite karšto vandens vonelėje, jį uždengę virtuvine maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė/plėvelė. Mėgaukitės!

Linkėjimai, Krista.
Šaltinis
Foto: wikipedia

1 comment:

Anonymous said...

Sveiki! Norėčiau paklausti ar galima dėti vanilinį cukrų vietoje ankšties?

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...