Pyragui:
- 1 1/2 puodelio miltų,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- 1/2 a.š. druskos,
- 1 puodelis jogurto,
- 1 1/3 puodelio cukraus,
- 3 didelių kiaušinių,
- 2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės (2 citrinų),
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto (vanilės ankštis),
- 1/2 puodelio augalinio aliejaus,
- 1/3 puodelio šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi, ištepti riebalais ir pabarstyti
miltais.
Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius
ir druską. Atskirame inde išsukti jogurtą, puodelį cukraus, kiaušinius,
citrinos žievelę ir vanilę. Pamažėle sausą mišinį suberti į jogurto-kiaušinių plakinį,
tuomet supilti aliejų ir gerai išmaišyti.
Paruoštą masę supilti į kepimo formą ir kepti apie 50 minučių, arba kol, medinis pagaliukas įkišus jį į pyrago vidurį ir ištraukus yra sausas.
Kai pyragas iškeps, jį palikti ataušti kepimo formoje apie 10 minučių. Po to atsargiai ištraukti iš kepimo formos. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
Pagal food network
1 comment:
Nice Blog Post !
Post a Comment