Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/10

Indiška NAAN duona




Paprasta, greitai ir lengvai pagaminama naan duona, pagardinta česnaku ir šviežia kalendra.

Tešla:
  • 250 gr miltų,
  • 2  a.š. cukraus,
  • 1/2 a.š. druskos,
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių,
  • 110-130 ml pieno,
  • 2 v.š. augalinio aliejaus,
  • 1 a.š. tirpinto sviesto,
  • Juodgrūdės (nigella), aguonų ar sezamo sėklyčių, arba smulkinto česnako ir šviežios kalendros.





  1. Ruošiame tešlą: į didelį dubenį persijojame miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. 
  2. Atskirame inde kartu sumaišyti pieną ir aliejų. Tuomet miltų viduryje padaryti duobutę, į ją supilti pieno-aliejaus mišinį. Palengva maišyti kartu, vis paimant miltų nuo duobutės kraštų, kol gaunasi elastinga ir minkšta tešla. Dar reikėtų gerai paminkyti apie 8-10 minučių, vis pridedant truputėlį miltų, jei tešla šiek tiek limpa prie rankų.
  3. Tešlą dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti drėgnu rankšluoščiu ir palikti šiltoje vietoje 10-15 minučių. Suformuoti 5 kamuoliukus.
  4. Įkaitinti orkaitę, nustačius grilio režimą ant vidutinio karštumo ir pakaitinti kepimo skardą.
  5. Kočioti tešlos kamuoliukus, padarant pakankamai plonus, idealiausia būtų lašo arba ašaros formos, tačiau nebūtina, tai tik grožio reikalas. Blynus pabarstyti pasirinktais priedais, juos dar pakočioti, įspaudžiant viską į tešlą. 
  6. Dėti po vieną ant karštos skardos ir kišti į orkaitę tik 1-2 minutėms, arba kol lengvai paruduoja. Tada kiekvieną patepti tirpintu sviestu ir patiekti netrukus dar karštus. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
Foto: bbcgoodfood.com

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...