Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/03

Vištienos krūtinėlė su feta ir saulėje džiovintais pomidorais


Greitai ir skaniai.
  • 2 vištienos krūtinėlės,
  • Keli saulėje džiovinti pomidorai,
  • Labai nedaug druskos ir maltų juodųjų pipirų,
  • Šiek tiek šviežių petražolių,
  • Truputėlis baziliko,
  • Šiek tiek citrinos žievelės,
  • Feta sūrio gabalėlis,
  • Kelios česnako skiltelės.




 1. Vištienos krūtinėles nuplauti, nusausinti. Atsargiai krūtinėlę įpjauti , stengiantis padaryti kuo gilesnę "kišenę", į kurią teks talpinti įdarą. Atidėti į šalį.

2. Ruošiame įdarą: saulėje džiovintus pomidorus susmulkiname nedideliais gabalėliais, pabarstome vos vos druska (svarbu nepadauginti, kadangi fetos sūris yra gana sūrus) ir pipirais, taip pat sukapojame šviežias petražoles ir baziliką, viską kapoti peiliu tiesiai ant medinės lentelės.

3. Įtarkuoti truputėlį citrinos žievės, susmulkinti česnaką ir sutrupinti fetos sūrį. dar kartą viską gerai išmaišyti ir padalinti perpus.

4. Kiekvieną krūtinėlę įdaryti įdaru ir truputį paspaudus, gražiai uždengti jos kraštelius, stengiantis, jog įdaras viduje pasislėptų.



5. Kiekvieną įdarytą krūtinėlę atskirai įvynioti į aliuminio foliją ir gražiai užlenkus kraštelius, surikiuoti ant skardos.

6. Įkaitinti orkaitę iki 200C ir pašauti krūtinėles.

7. Kepti apie 30 minučių, o likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, atidengti foliją ir leisti gražiai apskrusti. Ištraukti iš orkaitės ir leisti truputį praaušti.

8. Supjaustyti griežinėliais ir patiekti su mėgstamomis salotomis arba pitomis. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.
Šaltinis

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...