Vėl atėjo lietingas ruduo, ne už kalnų ir šalta žiema. Jau dabar norisi sušilti... Vienas iš būdų - pasigaminti šio deginančio pagardo, tinkančio ne tik prie mėsos patiekalų.
- 2 kg pomidorų,
- 700 gr raudonų paprikų (4 didelės),
- 100 gr čili pipiriukų (naudojau tik 50 gr),
- 300 gr morkų (2 didelės),
- 1 nedidelė česnako galvutė,
- 4 svogūnai,
- 1 pankolio šaknis,
- Apie 1 stiklinė aliejaus,
- 1/2 stiklinės cukraus,
- 3 valg. š. druskos,
- 150 ml acto.
- Visus ingredientus sumalti mėsmale arba susmulkinti virtuvės kombainu.
- Į didelį puodą dėti sumaltas daržoves, prieskonius ir gerai išmaišius, virti apie 45-60 minučių, kol skystis truputį nugaruos.
- Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, supilti actą ir sudėti susmulkintus česnakus. Gerai išmaišyti.
- Gautą masę supilstyti į sterilius stiklainius ir užsukti.
- Palikti atvėsti.
- Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje. Skanaus ir šiltų bei jaukių akimirkų!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment