Tešlai:
- 200 gr miltų,
- 1½ a.š. sodos,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- ½ a.š. druskos,
- 1 a.š. cinamono,
- ½ a.š. malto anyžiaus miltelių,,
- 200 gr cukraus.
- 3 kiaušiniai,
- 150 ml augalinio aliejaus,
- 1 didelės arba 2 mažesnių tarkuotų morkų,
- 100 gr džiovintų slyvų,
- Truputis miltinio cukraus.
Papuošimui:
- 120 gr minkšto kreminio sūrio ar varškės,
- 1 ar 2 mėgstamo skonio jogurto,
- 100 gr cukraus.
Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną, malto anyžiaus miltelius ir cukrų.
Atskirame
inde plakame kiaušinius ir augalinį aliejų iki vientisos masės,
sudedame tarkuotas morkas ir smulkintas slyvas.
Kitame dubenėlyje sumaišome kreminę varškę (sūrį) su jogurtu ir cukrumi.
Tuomet
sausus ingredientus sudedame į kiaušinio-aliejaus plakinį. Viską gerai
išmaišome. Pasiruošiame keksiukų formą su popierėliais. Kiekvieną jų
pripildome apie ¾. Ant viršaus dedame po šaukštą kreminės varškės ir jogurto mišinio.
Kepame apie 20 minučių. Iškepusius paliekame ataušti. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment